Toyota FCV Concept - primul pas către vehiculele cu pile cu hidrogen

de Bogdan Mirică
Marti, 05.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota vrea să se lanseze în producţia de serie a maşinilor propulsate cu pile cu hidrogen. Primul pas în această direcţie este conceptul FCV, aşteptat să se materializeze în 2015.

Toyota şi-a câştigat pe bună dreptate reputaţia de „pionier al tehnologiei hibride”. Japonezii vor să repete însă succesul obţinut de Prius şi în domeniul vehiculelor propulsate cu pile cu hidrogen. Oficialii brandului nipon s-au declarat a fi extrem de hotărâţi în abordarea acestui tip de propulsie alternativă, motiv pentru care şi expun un prim concept cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo, programat luna aceasta.

Acesta se numeşte simplu FCV Concept, abrevierea de la Fuel Cell Vehicle, şi reprezintă primul pas către producţia de serie a maşinilor de acest tip, aşteptate să debuteze în gama Toyota începând cu anul 2015.

Esential 500 de kilometri ar urma să asigure un plin cu hidrogen pentru conceptul FCV.
Prototipul măsoară 4870 de mm lungime, 1810 mm lăţime şi 1535 de mm înălţime. Cu un ampatament de 2780 mm el se poziţionează în partea superioară a segmentului mediu, oferind spaţiu interior pentru patru pasageri.

Pasageri ce pot fi transportaţi graţie unui motor electric care oferă 134 de cai putere şi funcţionează cu energia a două pile cu hidrogen, poziţionate sub caroserie.

Acestea pot fi umplute în doar trei minute, cantitatea alimentată urmând a fi suficientă pentru o autonomie de peste 500 de kilometri.

Pentru a fi şi mai convingători, japonezii susţin că energia oferită de cele două rezervoare de hidrogen poate fi suficientă pentru a alimenta o casă normală cu electricitate, vreme de mai bine de şapte zile.

Comentarii (3)

  • Indraznet din partea lor, avand in vedere ca Honda cu FCX Clarity tot experimenteaza de vreo 4-5 ani un sistem de inchiriere limitat la cateva zeci de bucati si nu estimeaza o lansare in serie decat in 2018. Limitati sunt toti de nr de statii de umplere, ca altfel ar fi aparut mai multe oferte si de la alti producatori.
    "Acestea pot fi umplute în doar trei minute, cantitatea alimentată urmând a fi suficientă pentru o autonomie de peste 500 de kilometri."
    Asa masina electrica sa tot am.
    11 0
  • de asta sunt asa suparati in ultima vreme rusii...
    in ritmul asta in 10 ani isi vor baga petrolul undeva si se vor juca cu gazele...
    3 0
  • AndreiRN
    Lipseste informatia despre rezervorul de hidrogen.
    Va putea fi umplut cu 5 litri de hidrogen lichid si acolo unde conteaza sunt de catva timp si stati care au acest combustibil.
    Ceva timp in urma am vazut si un TIR care transporta hidrogen lichid.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru