Toyota GR Supra Jarama Racetrack, ediție europeană și producție limitată la 90 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Joi, 11.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota lansează noua Supra Jarama Racetrack Edition în Europa. Producția este limitată la doar 90 de exemplare.

Deși nu este la fel de cunoscut ca și cel de lângă Barcelona, circuitul Jarama din Spania a găzduit între anii 1968 și 1981 (cu întreruperi) Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Recent a fost folosit de BMW pentru a promova noul M3.

Tot aici, Toyota a organizat lansarea de presă a noii Supra. Ca un omagiu adus celor 3.85 kilometri de asfalt, constructorul nipon a lansat acum o ediție limitată a modelului sport, denumită GR Supra Jarama Racetrack Edition.

Producția este limitată la doar 90 de exemplare și toate sunt destinate pieței europene.

Toyota GR Supra Jarama Racetrack vine cu o nuanță exterioară Albastru Horizon, accente negre, jante cu diametrul de 19 inch și etriere roșii. În habitaclu regăsim o tapițerie din Alcantara neagră, cusături albastre și o siluetă a circuitului alături de o plachetă înseriată care atestă exclusivitatea acestei mașini.

Nu lipsesc ornamentele din fibră de carbon, sistemul audio cu 10 incinte și display-ul de 8.8 inch al sistemului multimedia, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

De siguranță se ocupă pachetul Toyota Safety Sense+.

Acesta include sisteme precum alertă la schimbarea benzii de rulare, monitorizare a unghiului mort, recunoașterea semnelor rutiere, cruise control adaptiv și asistență pre-coliziune cu funcție de detectare a pietonilor și cicliștilor.

Noua ediție specială este echipată cu motorul de 3.0 litri turbo, cu șase cilindri în linie. Unitatea furnizată de BMW dezvoltă 340 de cai putere și 500 Nm cuplu, pe care îi livrează prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte.

În această situație, suta de kilometri pe oră este atinsă în 4.3 secunde.

via Toyota

Comentarii (1)

  • jarama parca era un lambo in secolul trecut.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru