Toyota GT86 Sedan, confirmat oficial pentru un debut mondial luna aceasta

de Bogdan Mirică
Luni, 04.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va lansa în cadrul Salonului Auto din Dubai, programat săptămâna viitoare, mult anticipatul GT86 Sedan. Modelul va fi prezentat ca un concept, versiunea de serie fiind aşteptată în martie la Geneva.

Toyota a anunţat oficial, prin intermediul paginii sale de Facebook, că va dezvălui conceptul unui GT86 sedan în cadrul Salonului Auto de la Dubai, programat săptămâna viitoare. Japonezii confirmă astfel zvonurile puţin plauzibile ale unui sedan cu propulsie spate, vehiculate în ultima vreme de presa de specialitate.

Conceptul pe care îl vom vedea expus în Orientul Mijlociu va anticipa un viitor model de serie, gata să ajungă pe străzile din Europa la sfârşitul lui 2014, începutul lui 2015. Versiunea de serie a sedanului va fi dezvoltată pe aceeaşi platformă cu a coupe-ului existent în prezent. Singura diferenţă notabilă va fi lungimea ampatamentului, mai mare cu 100 de mm, gândită pentru a crea mai mult spaţiu pe bancheta din spate.

Esential 200 de cai putere oferă actualul motor instalat pe Toyota GT86.
La capitolul motorizări, Toyota va folosi acelaşi motor boxer de 2.0 litri, normal aspirat, capabil să dezvolte 200 de cai putere şi 205 Nm.

Există şi discuţii privind o eventuală versiune hibrid, propulsată de acelaşi motor pe benzină cu patru cilindri, ajutat de o unitate electrică.

Ansamblul este aşteptat să livreze 270 de cai putere şi să îmbunătăţească valoarea consumului mediu cu 15 procente.

Despre versiunea de serie a sedanului GT86 se spune că ar putea debuta în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în primăvara anului viitor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru