Toyota GT86 va avea şi o versiune de raliu, capabilă să concureze în WRC

de Bogdan Mirică
Miercuri, 13.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota pregăteşte o versiune de raliu a actualului GT86. Coupe-ul japonez va putea să alerge chiar şi în WRC şi va fi gata pentru primele probe începând cu 2015.

Urmareste Automarket
Toyota va profita de succesul de care se bucură GT86 pentru a introduce în viitorul apropiat o versiune dedicată raliurilor. Ea se va numi GT-86 CS-R3 şi, după cum o sugerează şi numele, se va supune reglementărilor R3.

Dezvoltată de divizia Toyota Motorsport, versiunea pentru raliu va fi disponibilă pentru echipele private şi va putea concura chiar şi în WRC.

Nu mai devreme însă de 2015. Printre modificările aduse se vor număra transmisia secvenţială cu şase trepte, diferenţialul cu alunecare limitată, un motor boxer îmbunătăţit şi un nou set de frâne.

Cu propulsie spate ne putem aştepta la scene dramatice, perfecte pentru fani şi pentru piloţi.

Nico Elhert
director Toyota Motorsport
Nico Ehlert, şeful diviziei Toyota Motorsport, a declarat: „Avem în sânge dorinţa de a concura într-un raliu, deci anunţul că ne vom extinde operaţiunile nu ne putea bucura mai mult. GT86 CS-R3 promite să fie o maşină incitantă în etapele de raliu. Cu propulsie spate ne putem aştepta la scene dramatice, perfecte pentru fani şi pentru piloţi. De-a lungul competiţiilor, experienţa noastră va sta la dispoziţia tuturor ca suport tehnic. Performanţele maşinii noastre vor fi de top, ceea ce înseamnă că ne aşteptăm să vedem cât mai multe exemplare GT86 CS-R3 pe probele de raliu, începând cu 2015.”

via autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru