Toyota confirmă că sportiva GT86 va primi o nouă generație: modelul va fi dezvoltat în continuare împreună cu Subaru

de Daniel Popescu
Duminica, 29.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat că va dezvolta o nouă generație a sportivei GT86 în parteneriat cu Subaru, iar cei doi constructori vor extinde colaborarea și în domeniul mașinilor autonome.

Toyota a publicat recent un amplu comunicat de presă în care anunță o serie de parteneriate cu conaționalii de la Subaru.

Cea mai importantă informație din noul comunicat de presă este că sportiva GT86 va primi o nouă generație care va fi dezvoltată împreună cu Subaru. De asemenea, și Subaru BRZ va primi o nouă generație, întrucât cele două modele sunt dezvoltate în comun.

Japonezii nu au oferit însă niciun fel de alte informații despre noile generații GT86 și BRZ, în contextul în care actualele generații au fost lansate în 2012.

De asemenea, Toyota a anunțat că va colabora cu Subaru la dezvoltarea unor modele cu tracțiune integrală, iar Subaru va primi acordul de a folosi tehnologia hibridă Toyota și pentru alte modele. În plus, constructorii vor iniția parteneriate și pentru dezvoltarea de mașini autonome.

Noile informații vin la câteva luni după ce Toyota și Subaru au anunțat că vor dezvolta împreună un SUV electric. În plus, Toyota, Subaru, Mazda și Suzuki au anunțat în luna iulie că vor dezvolta împreună servicii de mobilitate cu mașini autonome.

Colaborarea tot mai strânsă este evidențiată și de faptul că Toyota va deține cel puțin 20% dintre acțiunile Subaru, comparativ cu nivelul actual de 16.83%.

În urma acestei decizii, Subaru va deveni "o companie afiliată Toyota".

Via Motor1

Comentarii (7)

  • Păcat că nu vedem și la noi pe stradă mai multe exemplare din cele 2 modele gemene! De când au fost lansate, am văzut una în showroom la West Motors și una sh parcată în spatele unui bloc (ambele Toyota GT86).
    4 0
  • pai cum sa vezi in tara dizelului asa masini, e blasfemie..

    sper sa le dea mai multi cai.
    8 5
  • Pacat ca nu le vedem, dar asteptam sa le cumpere altii, ce te impiedica @@lr sa-ti cumperi una la mana a doua, posesorii de diesel ?
    10 3
  • @dan_grc
    Banii, prietene, banii. Sau insuficiența lor. Dar sunt atâția care își permit, dar își cumpără ceea ce văd la "dujmanii" lor.
    8 1
  • Cele doua modele nu au avut succesul pe care-l asteptau. Si, drept sa spun, am avut de a face cu amandoua modelele, si nu au impresionat cu nimic.Sunt masini sport(oarecum) doar pentru 2 persoane.Cine are nevoie de asa ceva ? Sunt masini de iesit Duminica la cate o plimbare mica.Ca sa te bucuri de natura!
    10 2
  • dar cine are nevoie de altceva? 90% din timp esti singur si cu o plasuta eventual. pe cine vrei sa bagi in spate si de cate ori?
    3 4
  • Dupa ce vei conduce una dintre ele, atunci poti sa incepi sa te intrebi.Ma indoiesc ca vei ajunge vreodata sa vezi cum este sa fii intr-una din astea.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru