Toyota își face gamă de electrice: primul model este un SUV dezvoltat alături de Subaru

de Paul Cosma
Luni, 19.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dezvoltat în parteneriat cu Subaru, bZ4X este conceptul unui SUV electric ce anunță o gamă de 15 modele cu emisii zero pe care Toyota vrea să le lanseze până în 2025.

Salonul Auto de la Shanghai găzduiește în aceste zile numeroase prezentări de concepte și modele noi din partea majorității constructorilor. 

Pe listă s-a înscris și Toyota, care și-a prezentat planurile privind o ofensivă 100% electrică în următorii 4 ani. 

Conceptul bZ4X, rezultatul colaborării cu Subaru, prefigurează un SUV electric Toyota ce va face parte dintr-o gamă cu 15 modele electrice, până în 2025. Dintre acestea, șapte modele vor fi lansate în seria “bz” de la Toyota. 

Viitoarele electrice Toyota bZ (beyond zero) sunt dezvoltate în parteneriat cu producători precum Subaru, Suzuki, Daihatsu și BYD. 

Până în 2025, Toyota își propune ca modelele electrice sau hibride să reprezinte 70% din gamă. 

Japonezii nu au oferit prea multe detalii tehnice cu privire la prototipul Toyota bZ4X. Conceptul electric este construit pe platforma e-TNGA (dezvoltată alături de Subaru) și dispune de tracțiune integrală. Constructorul susține că mașina va avea un “sistem de încărcare solar” pentru momentele de staționare. 

Viitorul SUV electric va fi produs în Japonia și China, iar Toyota vrea să înceapă vânzările globale cel târziu în vara lui 2022. 

Via Toyota

Comentarii (6)

  • ACE - Craiova
    Un episod amuzant din SUA.

    Un sondaj de opinie privind posibilitatea achizitiei de modele electrice asteptate in piata auto a relevat ca cei mai multi clienti potentiali ar vrea sa cumpere o masina pur electrica realizata de TOYOTA dar....firma inca nu produce un asemenea model!!!!

    NOTA: modelul LEXUS UX 300e 2020 nu-l pun la socoteala pentru ca are o autonomie electrica de numai 320 km WLTP si este mai mult un exercitiu de imagin(ati)e......chiar daca ofera o garantie pentru baterie de acumulatoare de 1.000.000 km!!!!

    TOYOTA va face produce insa o impresie foarte buna - sunt sigur - in cea de-a doua parte a anului 2022, cand vom vedea acest RAV4 electric in reprezentante.
    20 3
  • Noua platforma a companiei Toyota dedicata masinilor pur electrice (e-TNGA) va permite integrarea unor baterii de acumulatoare avand capacitatea cuprinsa intre 50-100 kWh deci vom vedea - cu siguranta - autonomii de pana la 500-600 km.

    Iar bateriile de acumulatoare ale autovehiculelor vor fi construite impreuna cu firma Panasonic (care colaboreaza deja de circa 10 ani cu Tesla - liderul mondial in domeniul masinili 100% electrice)
    14 3
  • Gheorghe
    Ce plan a demarat Spania, acum 2-3 zile:

    Programul Moves III include un rol important pentru promovarea instalării punctelor de încărcare.

    Scopul este de a ajunge, în anul 2023, la 100.000 de încărcătoare, atât publice, cât și private.

    Bazele planului de ajutor stabilesc că toate punctele de încărcare care sunt activate cu ajutorul planului Moves trebuie să fie disponibile 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

    În plus, acestea vor trebui să fie accesibile tuturor utilizatorilor, fără a fi contractat anterior serviciul prin nicio aplicație sau platformă.

    Subvențiile guvernamentale se situează între 35÷80% din valoarea instalării punctelor de încărcare.
    8 3
  • Bun. Dar care este locul lui Subaru aici?
    Cele 2 atuuri fiind motorul boxer si tracțiunea integrală. Motorul este electric, iar tracțiunea electronică...
    Să fie încercarea Toyota să salveze o firmă in care a investit?
    3 1
  • ACE - Craiova
    @M1

    TOYOTA detine 20% din actionariatul SUBARU.

    Se va utiliza un sistem avansat de tractiune integrala, dezvoltat initial de SUBARU (companie cu experienta deosebita in acest domeniu).
    4 2
  • Sunt fan Subaru.
    Nu prea îmi plac cele 20%. Dar oricum sunt mai buni Toyota decât gm!
    Intrebarea era dacă își mai poate găsi Subaru loc...
    Mulțumesc oricum.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru