Toyota lansează noul Crown Sport în Japonia: motor hibrid cu 234 CP

de Alexandru Monenciu
Vineri, 06.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul nipon de automobile tocmai a prezentat modelul Crown Sport pe piața locală din Japonia. Inițial, Toyota Crown Sport va fi comercializat alături de un motor hibrid, capabil de 234 CP.

Japonezii de la Toyota continuă să extindă familia de modele Crown. Constructorul nipon de automobile lansează acum pe piața locală din Japonia modelul Crown Sport.

Sau, cu alte cuvinte, versiunea de producție a conceptului prezentat în urmă cu un an.

Toyota Crown Sport are o lungime de 4.720 milimetri, 1.880 mm sunt trecuți în dreptul lățimii, iar înălțimea măsoară 1.565 milimetri. Asta înseamnă că noul model este cu 260 de milimetri mai scurt, cu 40 mm mai lat și cu 25 de mm mai înalt decât Crown Crossover.

Clienții au la dispoziție 11 nuanțe exterioare, dintre care 5 bi-ton. Din punct de vedere estetic, Crown Sport adoptă o siluetă de hatchback și propune faruri LED înguste, jante de 21 de inch și stopuri LED.

Habitaclul nu este foarte diferit de cel al lui Crown Crossover. La fel ca în cazul acestuia din urmă, display-ul central al sistemului multimedia măsoară 12.3 inch.

Reprezentanții Toyota susțin că noul Crown Sport este primul model din portofoliu care să ofere un plafon care reflectă sunetele din habitaclu, astfel încât conversațiile dintre pasageri să decurgă mult mai simplu în timpul mersului.

Lista cu sisteme de siguranță include, desigur, cele mai noi servicii Toyota Safety Sense ADAS.

Inițial, Toyota Crown Sport este oferită alături de o motorizare hibrid.

Aceasta integrează un propulsor de 2.5 litri și oferă 234 de cai putere, la fel ca și Crown Crossover. Tracțiunea este una integrală.

Ulterior, gama va fi completată și de o versiune plug-in hybrid, dar, cel puțin pentru moment,Toyota nu oferă mai multe informații despre aceasta.

La momentul lansării, noul Crown Sport va costa în Japonia echivalentul a 39.620 de dolari. Primele exemplare vor fi livrate în luna noiembrie.

via Motor1

Comentarii (3)

  • carcotasu
    Purosangue de buget. Imi place.
    8 1
  • Banditos
    De-ar fi asa RAV4....
    3 1
  • Trilulilu
    N-am crezut că voi ajunge să laid o toyota pentru designul mașinilor lor, dar cu modelul ăsta chiar au făcut o treabă excelentă.
    Inclusiv interiorul pare a fi excelent făcut
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru