Toyota prezintă al doilea model din familia sa de electrice: se numește bZ3 și are autonomie de 600 kilometri

de Tiberiu Safta
Marti, 25.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a lansat oficial noul bZ3, al doilea model din familia de modele bZ. Noua mașină este destinată exclusiv pieței auto din China și promite o autonomie de peste 600 de kilometri.

Constructorul japonez a publicat primele imagini oficiale cu noul model electric bZ3. Așa cum reiese din nume, acesta este al doilea model din familia de modele bZ și este o mașină care va fi vândută numai în China.

Noul Toyota bZ3 a fost dezvoltat în colaborare cu BYD și FAW Toyota, două nume importante din industria auto chineză. Modelul niponilor va fi produs de către FAW Toyota și va fi vândut prin rețeaua de dealeri a acestei companii.

Modelul electric destinat pieței din China este bazat pe platforma e-TNGA, adică aceeași platformă cu bZ4X. Noul model măsoară 4725 de milimetri în lungime, 1835 de milimetri în lățime, 1475 de milimetri în înălțime, iar ampatamentul măsoară 2880 de milimetri.

Ca design, noul model este desenat în formă aerodinamică. Coeficientul aero de 0.218 confirmă acest lucru, iar unele porțiuni sunt asemănătoare vizual cu modelul bZ4X. Farurile LED sunt unite printr-o bandă iluminată, amplasată în locul unde ar fi grila, iar suprafețele modelului sunt ușor sculptate pe părțile laterale.

La interior, Toyota lansează sistemul multimedia Digital Island, cu un ecran central amplasat pe plan vertical.

Ecranul conține comenzile pentru reglarea climatizării, volumul audio și conține chiar și o comandă pentru deschiderea portbagajului. Volanul este aplatizat în părțile superioare și inferioare, iar în zona consolei centrale avem un reglaj pentru selectarea modului de conducere.

Toyota nu a oferit aproape nicio informație despre propulsor și baterie. Noul bZ3 promite, în schimb, o autonomie de peste 600 de kilometri în regim CLTC. De asemenea, constructorul nipon spune despre bateria noului model că își păstrează 90% din capacitate chiar și după 10 ani.

Noul Toyota bZ3 va fi vândut exclusiv în China, pentru moment. Este posibil, ca în viitorul apropiat, bZ3 să ajungă și pe alte piețe, inclusiv în Europa.

via Toyota

Comentarii (5)

  • Marcel
    Prea tare pentru secolul asta
    7 4
  • 600 de km daca mergi cu 60 la ora, pe drum drept, la 24 de grade, doar soferul de max. 80 de kg.
    18 7
  • Scarboasa ca o Tesla. Ca majoritatea electricelor...
    P.S. Verzii sa ma scuteasca si sa mai ia o gura de iarba cu gandaci.
    7 4
  • Seriff
    @Adi absout oribila, interiorul ala e jenant, eu nu vad care e diferenta dintre electricele astea, arata toate la fel.
    Legat de verzi, le doresc ce le-a dorit Stefan Cel Mare la turci.
    2 2
  • Deci, nu mai este nici o scuza ca nu se vând Electricele. Sunt modele de unde se poate alege, autonomia (declarată) satisface nevoile de baza, sa vedem cifrele. Ca sa fiu cârcotaș (ecranul conține chiar si o comanda pentru deschiderea portbagajului), nici invenție si nici un must have… in rest design-ul este pe trend-ul actual, prea multă digitalizare pentru mine dar totul este subiectiv. Ca sa mai scutesc pe unii de aruncat cu păreri, clasic nu înseamnă demodat… nu totul este telefon mobil si chiar si in acest caz (al telefoanelor) nu se mai întâmpla nimic de câțiva ani… pentru ca nu mai sunt nevoi suplimentare.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru