Toyota prezintă noul GR Supra GT4 EVO, un model destinat competițiilor

de Tiberiu Safta
Vineri, 28.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a publicat primele imagini oficiale cu noul GR Supra GT4 EVO, un model destinat excluisv competițiilor. Noua mașină este o evoluție a lui GR Supra GT4, care a concurat în nu mai puțin de 11 campionate internaționale destinate mașinilor din clasa GT4.

Constructorul japonez a lansat oficial noul GR Supra GT4 EVO. Așa cum reiese din nume, noul model este o evoluție a lui GR Supra GT4 și este o mașină dezvoltată exclusiv pentru competiție. Asta înseamnă că noul GR Supra GT4 EVO nu va fi comercializat ca mașină de stradă, ci va fi vândut doar unor echipe din motorsport.

Până acum Toyota GR Supra GT4 a obținut nu mai puțin de 50 de victorii în 11 campionate naționale și internaționale destinate mașinilor din clasa GT4. Pentru a crește nivelul de performanță a modelului, Toyota a efectuat o serie de modificări la motor, frâne și la suspensie.

Astfel, noul GR Supra GT4 EVO beneficiază de un motor mai puternic și cu un cuplu mai mare. Motorul de 3.0 litri cu 6 cilindri, turbo, oferă un cuplu de până la 660 de Nm. Puterea propulsorului variază în funcție de regulamentul BoP (Balance of Performance) din fiecare cursă. Ea este transmisă către roțile din spate cu ajutorul unei cutii de viteze semi-automate dezvoltate de ZF.

Mașina este echipată și cu un diferențial cu blocare limitată.

Sistemul de frânare a fost îmbunătățit cu noi setări pentru ABS, iar suspensia a fost și aceasta îmbunătățită pentru un comportament mai bun în viraje. Frânele sunt furnizate de Brembo și conțin etriere cu 6 pistoane în față, respectiv 4 pistoane în spate. Jantele OZ de 18 inch sunt încălțate în anvelope slick Pirelli.

Evident, fiind o mașină de curse, avem la exterior un spoiler față și un eleron reglabil din fibră de carbon, alături de alte elemente aerodinamice confecționate din același material. La interior avem scaune de tip scoică și, bineînțeles, un roll-cage.

Debutul competițional al noului Toyota GR Supra GT4 EVO va avea loc în ianuarie 2023, în cadrul celebrei curse de 24 de ore de la Daytona.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru