Toyota publică un nou teaser cu viitorul Land Cruiser: platformă nouă și, în premieră, versiune GR Sport

de Alexandru Monenciu
Vineri, 04.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Toyota Land Cruiser a fost anunțată de un nou teaser video publicat de constructorul nipon. Debutul este programat pentru 9 iunie.

Toyota Land Cruiser este, fără îndoială, unul dintre cele mai cunoscute vehicule de off road. Modelul nipon se pregătește de o nouă generație, cu care urmează să facem cunoștință în 9 iunie.

Pentru a mai îndulci așteptarea, constructorul nipon a publicat acum un teaser video foarte scurt. Prototipurile au fost surprinse în teste, chiar și necamuflate, astfel că designul exterior nu mai este o noutate. Pe scurt, seamănă destul de mult cu actuala iterație.

În ceea ce privește dedesubturile, viitorul Land Cruiser este construit pe o arhitectură nouă, denumită TNGA-F. Asta înseamnă că gama de motorizări va include unități V6, pe benzină și diesel, mai puternice și mai eficiente decât V8-urile actuale.

În premieră, susțin diverse surse, noul Land Cruiser va putea fi comandat și într-o versiune GR Sport.

Totodată, off road-erul japonez va avea un plafon din aluminiu și un rezervor de combustibil mai mic, pentru a fi ceva mai ușor decât modelul pe care îl înlocuiește.

Nu vor lipsi transmisia automată cu 10 trepte, sau sistemul Kinetic Dynamic Suspension.

Pasagerii vor regăsi la interior un display central de 12.3 inch. Nivelurile de echipare superioare vor avea în spate ecrane de 11.6 inch, dar și un sistem audio JBL cu 14 incinte.

via Toyota

Comentarii (4)

  • cei de la toyota au confirmat deja si motoarele: 3000 v6 benzina de 410 cai / 650 cuplu si 3300 diesel de 305 cai / 700 cuplu. plafonul de aluminiu va reduce centrul de greutate iar greutatea redusa impreuna cu noile motoare se indreapta spre eficienta .
    5 1
  • baiatul nu specifica poate nu stie.e vorba de modelul mare,lc 300, care se vinde in toata lumea, mai putin in europa. la noi sa vinde lc 150.
    3 0
  • Ce mai, plafonul ăla va reduce semnificativ centrul de greutate și o să poți lua curbe cu 100 la oră. Bullshit de marketing. Mai bine făceau motoare diesel de 2 litri cu 200cp si cuplu ca lumea.
    5 3
  • Seriff
    @fermi, pai normal ca se vinde in toata lumea mai putin in Europa, fiindca Europa e condusa de niste hipsteri travestiti care impun niste norme idioate de poluare, in USA merg aia linistiti cu 5000 V8 fara nici un stres, pe noi ne obliga la Zoaie, Fiat 500 si Logan-uri de 0.9.
    Asta in timp ce toti parlamentarii si-o ard in S500.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru