Toyota reia producția electricei bZ4X, după ce a rezolvat problema desprinderii roților

de Alexandru Monenciu
Joi, 06.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile reia producția, și implicit vânzările, modelului cu zero emisii bZ4X la uzina din Motomachi, Japonia. Producția a fost suspendată în urmă cu mai bine de 3 luni din cauza unui recall.

Toyota bZ4X este primul model cu zero emisii, produs în serie, al constructorului japonez de automobile. La nici 2 luni de la debut, însă, Toyota a fost nevoită să îl recheme în service din cauza unei probleme care putea duce la desprinderea roților în mers.

Din cele 2.700 de exemplare afectate, circa 2.200 de unități au fost comercializate în Europa. Imediat după anunțarea campaniei de recall, Toyota și-a sfătuit clienții să nu mai utilizeze mașina, din motive de siguranță.

Acum, la mai bine de 3 luni de la acel moment, Toyota anunță că producția a fost reluată la uzina Motomachi din Japonia. Implicit, au fost reluate și vânzările, dar, așa cum era normal, au prioritate clienții care încă așteaptă să primească mașina.

Fiind, practic, aceeași mașină, și Subaru a rechemat în service circa 2.600 de exemplare Solterra. Mai mult ca sigur și producția acestui model a fost reluată.

via Reuters

Comentarii (10)

  • Mircea Badea
    nu ii picau rotile..incerca sa leviteze..
    9 21
  • Seriff
    https://autolatest.ro/stiri/toyota-bz4x-este-un-esec-comercial-motiv-pentru-care-toyota-ramane-fidela-motoarelor-pe-benzina-hibrid/
    10 9
  • Am fost la SAB...o Mizarie enorma ce mai costa si 10 euro/persoana. Doar masinile lui Tiriac si second hand-uri expuse. Cel mai mare stand il are politia romana, daca vreti sa vedeti Loganuri bricolate.
    Am jurat ca nu ma mai duc anul trecut, dar am uitat.
    RUSINE CELOR CARE AU PERMIS SA SE NUMEASCA S.A.B. MIZERIA ASTA.
    23 0
  • @Seriff autolatest sunt sosocii presei auto, cum bine spunea cineva. ideile lor tampe prind foarte bine la cei cu o cultura subtire, cu capacitate limitata de a discerne si cu indisponibilitate de a cerceta, ca doar e mai confortabil sa preiei de-a gata convingerile subrede ale altora. te rugam inceteaza sa fii portavocea lor aici sau barem fa-ti dablaua acolo local, pe site-ul de unde iti iei lumina.

    @ROV: 100% de acord, o mizerie totala. de banii aia mai bine imi luam o saorma si-o bere de la tarabele din fata si apoi mergeam direct acasa...eram infinit mai castigat.
    13 12
  • Seriff
    Autolatest sunt sosocii presei auto de ce?
    Vreau argumente, ca asa de jignit e usor.
    Ei prezinta realitatea, ca realitatea va doare pe voi eco-spalatii pe creier e partea a doua.
    Realitate e ca Toyota vinde de rupe hibrid+termic, full electric este o teapa, nu se vinde, oamenii au s-au prins, gata, nu mai merge cu propaganda, ca iesi ieftin, ca salvezi planeta, in realitate iesi scump si nu salvezi nimic.
    Respect AUTOLATEST si rusine AUTOMARKET ca faci atata propaganda masinilor electrice.
    10 12
  • @Seriff
    pai daca tot ii respecti atat, asta zic, ramai si comenteaza acolo unde te simti confortabil.

    sunt sosoci pentru ca se arunca la a da verdicte fara sa inteleaga pic din tehnica pe care o prezinta, fara sa priveasca lucrurile in termeni comparativi, fara sa arate toate fatetele unui aspect, cu bune, cu rele, fara sa inteleaga ca orice masina este pana la urma un compromis tehnic care straluceste doar intr-un numar limitat de aplicatii. dar nu, ei au fixatiile lor si impresia ca doar ce li se potiveste lor e bun si tot ce nu se pliaza pe nevoia si obisnuinta lor gata trebuie maculat,adica exact la fel cum te manifesti si tu, identic, de asta te regasesti acolo.

    tu nu poti concepe ca ce nu ti se potriveste tie, altuia poate ii vine manusa. ti se pare ca sosocii prezinta realitatea pentru ca iti reconfirma la fiecare pas ideile preconcepute pe care tu deja le ai, daca nu cumva chiar de-alde ei ti le-au format, ca vad ca le esti mare fan, ne-ai asasinat cu linkuri de la ei.
    13 13
  • Seriff
    Comentez oriunde, e democratie, stiu tu vrei comunism, Autolatest arata realitate, ce a vandut Toyota in ultimii ani la greu? Electrice? Nu
    Termice+hibride DA
    Au scos pe piata o electrica, a rupt la vanzari?
    Raspuns: NU.
    Asta e realitatea, baga-te la somn, esti praf.
    Electricele nu se vand, decat intr-un procent total nesemnificativ, sunt 0.
    13 14
  • Ne place la toți sau nu parcul auto al planetei este influențat (generat) de câțiva mari producători: Toyota, WV, GM, Hyundai&Kia, Stellantis… si cam atât. Când acești producători vor avea la vânzare Electrice si le vor vinde intr-un procent de minim 50%, atunci putem spune ca lucrurile se schimbă.
    Deocamdată sunt la sub 1%.
    Până atunci… doar planuri!!!
    5 5
  • Industria auto va încheia anul cu - 2 milioane vehicule vândute în Europa, 2022 raportat la 2021.
    Următorul an va fi și mai prost.
    Și-au împins ineficiența către clienți, crezând că pot aduce mici îmbunătățiri pe banii fraierilor.
    Urmează scăderi de prețuri, îmbunătățirea ofertei pe segmentul termice-hibride și limitarea electricelor pentru platforme de tip matiz-juma' de spring.
    7 1
  • Catalin
    Sau cum spun cei de la ADAC :

    https://www.promotor.ro/stiri-auto/preturile-cresc-calitatea-scade-un-test-realizat-de-adac-ne-arata-cat-de-calitative-sunt-masinile-noi-19098289
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru