Toyota se întoarce în Le Mans în 2012 cu un hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 14.10.2011
După Porsche, Toyota şi-a anunţat întoarcerea în Le Mans, tot la clasa LMP1. Japonezii vor alerga cu un hibrid benzină-electric.

Toyota a confirmat întoarcerea în Le Mans în 2012. Japonezii vor alerga la clasa LMP1 cu un hibrid benzină-electric. Întoarcerea vine la mai bine de un deceniu de la modelul GT-One care alerga în 1998 şi 1999 la această clasă. Cei de la Toyota sunt şi furnizori de motoare, oferind propulsoare pentru cei de la Rebellion Racing în decursul sezonului 2011. Noul model de competiţie de la Toyota va alerga într-o serie de curse de anduranţă, nu doar în Le Mans. Acesta este dezvoltat de Toyota Motorsport GmbH, fosta aripă de Formula 1 a japonezilor.Motorizarea vine de la Toyota Motor Corporation din Japonia.

"Tehnologia hibridă este cheia întoarcerii Toyota în ramura de top a motorsportului. Toyota a mai concurat în Le Mans, dar hibridizarea modelului de competiţie este o provocare complet nouă. Vrem să scriem o nouă pagină în istoria Le Mans şi în Campionatul Mondial de Anduranţă FIA prin utilizarea tehnologiei hibride. Totodată, vrem să câştigăm experienţă pentru a ne îmbunătăţi modelele de serie.", a declarat Tadashi Yamashina, Senior Managing Officer la Toyota Motor Corporation şi şef al Toyota Motorsport GmbH.

Toyota urmează să înceapă testele noului model de competiţie la începutul anului 2012, după care îl va pregăti pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Programul anterior de Le Mans al celor de la Toyota a obţinut locul doi în 1999 după un start din pole-position. Ulterior, Toyota a trecut la Formula 1, campionat la care a renunţat în 2009.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru