Toyota și Lexus au vândut împreună peste 715.000 de mașini la nivel european, în primele 9 luni: 52% dintre clienți au ales versiuni hibride

de Paul Cosma
Joi, 15.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota Motor Europe a anunțat vânzări de peste 715.000 de mașini pentru primele 9 luni din 2020, în scădere cu 15% față de aceeași perioadă de anul trecut. Mai mult de jumătate dintre clienți au ales modelele hybrid de la Toyota și Lexus.

Toyota a raportat o scădere a vânzărilor sale din Europa după primele trei trimestre ale anului, pe fondul pandemiei COVID-19, însă rezultatul a fost peste media pieței.

În primele 9 luni din 2020, Toyota și Lexus au vândut împreună 715.081 de unități către clienții din Europa, cu 15% mai puțin față de perioada similară din 2019. Versiunile hibride ale modelelor celor doi constructori au reprezentat 52% din vânzările totale în intervalul ianuarie-septembrie.

Cele mai vândute modele Toyota au fost Corolla, Yaris și RAV4, care au însumat 57% din cele 664.157 de exemplare comercializate pe plan european. În cazul Toyota, hibrizii au reprezentat 51% din total.

SUV-urile din gamele RX, NX și UX au ajutat Lexus să bifeze aproape 51.000 de unități vândute la nivel european, acestea fiind “responsabile” de 75% din total. Proporția hibrizilor în ecuația vânzărilor pe primele 9 luni a fost de 64% în dreptul Lexus.

În ciuda “incertitudinilor din jurul pandemiei”, Toyota Motor Europe estimează că vânzările vor atinge 975.000 de mașini pentru acest an.

ERATĂ: În versiunea inițială, materialul anunța că "jumătate dintre clienți au ales modelele plug-in hybrid de la Toyota și Lexus" în loc de "jumătate dintre clienți au ales modelele hybrid de la Toyota și Lexus".

Ne cerem scuze pentru eroare.

Via Toyota

Comentarii (7)

  • Buna ziua.
    Va rog sa verificati ce scrieti pe aici. Singurul model Toyota care are si variant plug in este Toyota Prius.
    Toate celelalte modele Toyota electrificate sunt hibrizi fara incarcare de la priza.
    Adica Corolla, Yaris si RAV 4nu au incarcare de la priza si sunt hibrizi clasici Toyota.
    4 1
  • @hilmi
    RAV4 este si plug-in
    0 1
  • Greu de crezut si surprinzator faptul ca Toyota doar prin Prius prime si foarte recent lansatul RAV4 prime ar fi adus 51% din vanzari. In schimb, ce plug-in are Lexus? Nici macar electricul de la UX nu cred ca a fost lansat pe piata europeana.
    3 0
  • LEXMARK
    @@hilmi...
    Bine ca esti tu destept...
    RAV4 PHV nu se comercializeaza inca in Europa iar la Toyota nu se declara vanzarile estimate de anul viitor ca la VW...
    3 3
  • @LEXMARK
    https://www.toyota.fr/new-cars/rav4-plugin/
    0 0
  • @LEXMARK
    https://www.toyota.de/automobile/rav4-plugin/
    0 0
  • mircea
    @All
    Mulțumim pentru sesizare. Eroarea "hibrid-PHEV" a fost corectată.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru