Toyota și Subaru vor lansa împreună un SUV electric cu 7 locuri. Debut în 2025

de Tiberiu Safta
Joi, 03.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații noi din presă, Toyota se pregătește să lanseze un viitor SUV electric cu 7 locuri. Viitorul model va fi creat alături de Subaru, iar acesta va fi construit la o uzină din Statele Unite.

Toyota și Subaru continuă colaborarea lor pentru lansarea unor modele proiectate în comun. După modelele GR86/BRZ și bZ4X/Solterra, cele două mărci nipone au acum în plan să lanseze un al treilea model. Din primele informații, noua mașină ar urma să fie un SUV cu 7 locuri și care va fi exclusiv electric.

Mai mult, viitorul model ar urma să fie produs în statul Kentucky din Statele Unite ale Americii, iar acesta ar putea fi destinat, cel puțin în prima fază, doar publicului american. Conform informațiilor, producția noului SUV electric va începe în 2025.

Deocamdată, nu există mai multe informații despre acest model. În schimb, noul SUV cu 7 locuri face parte din planul celor de la Toyota de a lansa nu mai puțin de 10 modele electrice noi la nivel global până în 2026.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Vrabia malai viseaza.
    Pana la suv de 7 locuri tre sa aiba masini de oras, compacte usoare care pot sa mearga 400km si care sa dovedeasca fiabilitatea tehnologiei EV pe care vor sa o dezvolte ulterior.
    Ori acum nu au decat o panarama de masina electrica, acest crossover, ineficienta cu diverse defecte constructive.
    4 1
  • Banditos
    in urma publicarii comentariului Alinutzei, Koji Sato a convocat de urgenta celula de criza a Toyota dimpreuna cu Subaru. S-a luat decizia unanima de a urma neostenit si in deplinul respect al pretioaselor sfaturi si pareri ale preacunoscutei Alinutza dupa cum urmeaza: masina compacta, usoara, 400km autonomie, fiabila, dezvoltare ulterioara. Cei vinovati de indrazneala de se apuca de SUV-ul cu 7 locuri li s-a luat bratara de la ceas si cureaua de la pataloni. Sic!
    5 2
  • Toyota impotenții nu pot face o maşină electrică singuri şi apelează la alţii.
    Incredibil
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru