Toyota și Suzuki vor renaște împreună un succesor de 15.000 de euro pentru MR2

de Tiberiu Safta
Vineri, 17.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unei publicații japoneze, Toyota și Suzuki vor lansa împreună un înlocuitor pentru MR2. Din informațiile existente, noul model va avea un motor de doar un litru, dar care promite 120 de cai putere.

În 2021, Toyota a prezentat un concept al unei mașini sport electrice, care anunța revenirea celebrului model MR2, o mașină sport cu motor amplasat central. Acum, la aproape doi ani de la prezentarea acestui concept, se pare că Toyota și-a unit forțele cu Suzuki pentru a crea un succesor al vechiului MR2.

Spre deosebire de concept, viitorul model de serie nu va fi electric. Mai degrabă, potrivit publicației japoneze Best Car, noua mașină va avea un motor cu 3 cilindri de un litru și care promite 120 de cai putere și un cuplu de 200 Nm. Este posibil ca motorul să beneficieze și de un sistem microhibrid pentru un mic plus de putere și eficiență mai ridicată.

Conform informațiilor, noua mașină va cântări 1000 de kilograme și va măsura 4200 de milimetri în lungime, 1720 de milimetri în lățime și 1220 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său va măsura circa 2550 de milimetri.

Publicația japoneză spune că motorul va fi dezvoltat de Suzuki, iar suspensia față va fi preluată de la actualul Toyota Yaris.

Mai mult, viitorul model va avea un design inspirat de Daihatsu Copen și va avea doar două locuri.

La final, aceeași publicație mai spune despre viitorul model că va avea prețuri cuprinse între echivalentul a 15.300 de euro și 19.500 de euro.

via Motor1

Comentarii (4)

  • bravo lor
    daca pot sa puna pe piata asa ceva la pretul ala si proiectul sa si reprezinte un centru de profit pentru ei, avand in vedere productia estimata de probabil cateva mii de unitati pe an, jos palaria in fata japilor.
    8 1
  • Mircea Badea
    daca arata asa si costa atat, plus hard top, ma bag si eu. nu trebuia intrerup niciodata modelul asta.
    ideal ar fi sa fie si hibrid si electric dar la un pret decent, astfel oricui ii place sa conduca va vrea aceasta masinuta.
    8 0
  • Catalin
    Articolul asta e scris cu picioarele. Motorul de la și puntea fata de la. Pai și despre puntea spate ce știm? Motorul va avea un litru dar promite 120 cp. Daca folosești verbul promite înseamnă că e ceva nemaipomenit dar exista motoare de genul asta pe piata.
    4 3
  • oricine
    Motorul va veni de la Suzuki (??) dar ei la ora actuală au renunțat la motorul de 1,0 l (nu mai au pe nici un model) datorită marilor avantaje pe care le avea. Dar probabil că s-au enervat și ne vor arăta ei un pantof zburător din tablă la prețuri umane pe care nu le mai au nici la producția de mare serie (Toyota sau Suzuki). Așadar să visăm liniștiți.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru