Toyota Supra se întoarce: în 2016 va fi prezentat conceptul unui model sport mai performant decât un Porsche 911

de Sebastian Toma
Vineri, 30.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Toyota au confirmat succesorul lui Supra și promit peformanțe dinamice superioare celor asigurate de Porsche 911. Conceptul care prefigurează viitorul Supra va fi expus în 2016.

Toyota Supra, celebrul model sport al mărcii nipone, are revenirea pregătită în planurile companiei. Vestea vine de la șeful departamentului de dezvoltare al modelelor sport ale japonezilor, Tetsuya Tada, care a confirmat planurile de prezentare ale unui concept nou care să prefigureze o nouă generație a lui Supra și a anunțat și un frate mai mic al lui GT86, inspirat de conceptul S-FR. Cei de la Toyota nu au specificat când vor lansa varianta de serie a urmașului lui Supra, dar Tetsuya Tada promite că modelul va surclasa mulți rivali, inclusiv pe Porsche 911.

Conceptul care va prefigura următoarea generație a lui Toyota Supra este programat să fie prezentat la un salon auto important din 2016, cel mai probababil la cel de la Detroit, derulat în luna ianuarie. Japonezii vor dezvolta noul Supra cu sprijinul celor de la BMW și îl vor echipat cu o transmisie secvențială. Tetsua Tada, oficialul Toyota care a confirmat viitorul model sport al mărcii, a specificat deja că motorizarea nu va fi campioană în războiul cailor putere, dar va compensa prin masa redusă și prin manevrabilitate.

Urmareste Automarket
Familia de modele sport de la Toyota va include, pe lângă succesorul lui Supra și actualul GT86, un model mai mic și mai accesibil.
Acesta va fi bazat pe conceptul S-FR și nu va fi dezvoltat cu sprijinul nemților de la BMW. Viitorul frate mai mic al lui GT86 ar putea să nu fie vândut pe toate piețele pe care sunt oferiți și ceilalți doi membri ai familiei de modele sport a mărcii nipone, dar el se va concentra pe factorul "fun" al mașinilor dedicate șoferilor și promite să fie un model accesibil, încadrat între Mazda MX-5 și Toyota GT86 ca gabarit și prețuri. Până la dezvelirea acestuia, putem spune că așteptăm cu sufletul la gură noile modele sport promise de compania niponă.

Așa arată conceptul Toyota S-FR, care anticipează fratele mai mic al lui GT86

Via Motoring.com.au | Jalopnik | WCF

Comentarii (10)

  • someone
    GT-R34 are deja urmas, NSX TYPE-R are si el . RX7 urmeaza in curand.....din vechea garda de samurai numai urmasul lui SUPRA lipsea, dar se pare ca problema se va rezolva curand.
    32 3
  • Mă bucura anunțul, dar exista un "dar", nu știu cat mai poate evolua segmentul acesta, norme poluare, mașini autonome, cutii de viteza automate (in USA sunt peste 70% noi)
    Daca cineva mi-ar oferi șansa sa aleg intre SUPRA si 911 (daca si numai daca ar fi gratis si mi-ar plăti si 70% din întreținerea anual) cred ca mi-ar place mai mult 911
    10 20
  • Degeaba va fi mai performant ca 911....nu are farmecul lui.
    6 19
  • Este adevarat.
    Nu beneficiaza de reclama Dieselgate
    24 7
  • Toyota Supra inca din prima generatie era considerata una dintre cele mai performante masini de acest gen.
    11 15
  • @xxx

    Scrii "mi-ar place" in loc de forma corecta "mi-ar placea". Asta nu face decat sa-mi intareasca convingerea ca Porsche are "farmec" pentru cei cu un nivel de cultura scazut.
    26 8
  • Azazel
    Cam prosti astia de la Toyota cand spun ca vor lansa o masina mai rapida decat Porsche 911. Ar trebui sa nu se coboare la un asemenea nivel comparandu-se cu o masina "jermana" si "hitlerista" facuta de "porshi". Ca tot zbiera unu' "cu cultura" (h)auto de dadea pe-afara.
    13 20
  • Azazel
    Iar tu esti un... inteligent. Te pup!
    8 6
  • @Mihai
    Corecta remarca ta (nu am scuze pt greșeala de gramatica)
    Totuși nu-i baga pe toți in aceeași oala!
    2 2
  • babacloanta
    Sa inteleg si eu: Porsche e pentru prosti si Toiota pentru genii? Ce comentam aici?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru