Toyota testează un nou tip de combustibil sintetic: promite să reducă emisiile cu 75%

de Tiberiu Safta
Vineri, 14.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și ExxonMobil și-au unit forțele pentru a dezvolta un nou tip de combustibil sintetic. Noul carburant promite să reducă emisiile de CO2 ale mașinilor cu motoare termice cu până la 75%.

Constructorul nipon a anunțat oficial un parteneriat cu ExxonMobil, una dintre cele mai mari firme petroliere din lume. Împreună, cele două companii au început să dezvolte un nou tip de combustibil sintetic, care promite să reducă semnificativ emisiile de dioxid de carbon ale motoarelor termice.

Mai exact, Toyota spune că noul tip de combustibil ecologic va reduce emisiile de dioxid de carbon ale acestor motoare cu până la 75%. Constructorul japonez mai spune că va avea nevoie de susținere din partea guvernelor din lume pentru implementarea acestui tip de combustibil, chiar dacă dezvoltarea acestuia a progresat semnificativ.

Toyota precizează că noul tip de combustibil va putea fi folosit atât la motoarele noi, cât și la cele mai vechi. Pentru Toyota, combustibilii sintetici sunt o alternativă viabilă chiar și pentru mașinile electrice. Asta pentru că marca niponă a făcut referire la costurile mari de producție ale vehiculelor electrice și la dubiile cu privire la proveniența curentului electric.

În esență, Toyota spune că mașinile electrice nu sunt neapărat vehicule cu zero emisii, iar utilizarea combustibililor sintetici poate contribui la reducerea emisiilor de carbon.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Mircea Badea
    deci curentul lor cu care fac combustibilul sintetic(ce tot emana noxe) nu e dubios?

    fukushima ce mai face, mai umple si azi pacificul de radiatii?
    9 42
  • petrush
    pe langa poluare, sa nu uitam ca la masinile cu motoare termice,jumatate din energia combustibilului se degaja in atmosfera sub forma de caldura.
    13 34
  • Vorbe goale... Fata morgana.... Există doar pe hârtie ca idee...

    75% mai puţină poluare înseamnă 25% poluare 100%...

    Vreţi ceva foarte real şi extrem de palpabil ?

    https://youtu.be/EAU5D8hqIUI

    România este chiar binecuvântată din acest punct de vedere.
    6 23
  • Seriff
    @petrush, de-aia ninge in aprilie, din cauza caldurii emanate de masini, tu chiar crezi aberatia asta?
    Dar caldura degajata de avioane?
    Aia nu te deranjeaza?
    10 2
  • X-zibit
    @Mircea Budea

    Esti la fel de gramada ca originalul, energia nuclears este cea mai curata Ia vezi in China cati dau coltul anual de la praful de carbune ars inhalat. Milioane
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru