Toyota Tundra a remorcat naveta Endeavour pe ultimul ei drum

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 14.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
NASA a scos la pensie navetele spațiale și le-a trimis în diverse muzee. Naveta Endeavour va fi expusă în California Science Centre, iar Toyota a profitat pentru a da o mână de ajutor.

NASA a pensionat flota de navete spațiale după mai bine de 30 de ani de utilizare. Cele trei navete rămase, Columbia, Atlantis și Endeavour au luat drumul muzeelor. Naveta Endeavour, de exemplu, a călătorit în California unde ultima ei casă va fi California Science Centre. Aici va fi va fi expusă pentru public începând cu data de 30 octombrie 2012.

Această ultimă călătorie a fost înlesnită de filiala americană a constructorului japonez Toyota. Ei au furnizat un pick-up Toyota Tundra CrewMax pentru a remorca naveta spațială. Pentru Toyota a fost o bună ocazie pentru a lăuda calitățile camionetei. Tundra a remorcat naveta pe un parcurs de 12 mile. Modelul folosit a fost un pick-up Tundra de serie dotat cu motorul V8 de 5.7 litri de 380 CP.

Astronautul Garrett Reisman, membru al echipajului navetei Endeavour a fost la bordul Toyotei, în timp ce la volan s-a aflat pilotul profesionist Toyota, Matt McBride. "Sunt onorat să fac parte din această ultimă misiune a navetei Endeavour și vreau să le mulțumesc celor de la Toyota pentru ajutorul dat în aducerea navetei în California de Sud", a spus fostul astronaut Garrett Reisman.

Via Carscoop

Comentarii (17)

  • modelele masinilor japoneze destinate pietei din sua sunt considerabil mai mari dar si mai frumoase...am vazut si eu aceasta tundra odata...si vreau sa va spun ca ce se produce in europa ,comparativ cu aceasta sunt....cum spunea unu ,pistoale cu apa.
    9 5
  • 3, 2, 1. primul fanboi toyota ne va vorbi despre.... recall ?!? WTF !
    0 7
  • zarnesteanu
    Ce rusine!
    1 28
  • kumite
    Asa-i prietene:NO COMMENT!
    Daca te-ai uita la dimensiuni si motor,poate vei intellege de ce nu ai asa ceva in colectia ta de Toyote.X5 nu-i offroad.Si nici GL.
    Stima!
    19 5
  • reclama si atat.
    toyota nu are cum concura in aceasta clasa...
    10 8
  • Mai notabila e victoria Toyota din cursa WEC de 6 ore de la Fuji. Cursa chiar a fost epica, a meritat trezitu de la 5.
    8 1
  • Cel mai prost dintre pamanteni, isi spune @mafia. Sa-i spuna cineva ca fostul Touareg a tractat un Boeing 747, mai mare si mai greu decat naveta spatiala, ca sa nu mai spun ca americanii ar fi avut modele capabile sa faca acelasi lucru, probabil ca la asta se referea @zarnesteanu. Naveta spatiala este un simbol american si daca tot se mandresc cu navetele, mergea si-o marca americana s-o tracteze, dar cateodata nationalismul asta este ciudat.
    22 9
  • ma asteptam sa citesc niste comentarii interesante si pertinente,in schimb topicul e poluat si plin de balarii...mai nou asa sunt mai toate stirile de pe AM.prea multa democratie strica cateodata :)
    11 3
  • @@dan_grc
    la 14.10.2012, 23:50

    eu zic ca au ales Toyota pt ca au platit cel mai bine :)
    nu le contest calitatile masinilor,dar aici e vorba doar de reclama
    24 0
  • Mie imi plac toate marcile auto nu neaparat cele japoneze,insa acest mare Brand ''auto mondial'' merita toate laudele,si cred ca stii de ce.Toyota este un brand a carei popularitate nu a scazut,ba din contra a crescut.Si nu este vb despre reclama.
    5 10
  • @@dan_grc
    Stai calm, tu ai inteles ce-am scris eu? Au ales Tudra pt ca bla bla...aici era vorba de o tractare de cateva ore, si cum este un simbol american si cum ei sunt patrioti, trebuia sa fie un model american caruia nu cred ca-i bufnea motorul , chiar daca toyota este "indestructibila" si probabil si irefutabila. Unii sunt tare greu de cap, adica "indestructibili".
    12 5
  • -rolf-
    AM este imperios necesar sa faceti curatenie printre userii si comentariile care sunt publicate pe acest site!!
    Nu intereseaza pe nimeni dintre cei cu scaun la cap refularile si aberatiile unora.
    Va pierdeti cititorii seriosi care iubesc cu adevarat fenomenul auto.
    11 1
  • Cristi
    http://www.youtube.com/watch?v=05zRyoBbcfI

    Boeing 747 ~ 162 tone la gol
    Endeavour ~ 74 tone la gol

    Touareg nemodificat (doar adăugată greutate suplimentară ca să poată avea tracțiune) vs Toyota super migălită...
    14 0
  • redalert
    platforma respectiva are autopropulsie, dar articolul este bun pentru papagali
    7 2
  • Cica Toyota super mamliga =))
    Adevaru e ca o mare magaliga sa tragi dupa tine peste 70 de tone. Ce gandire au unii, frate!
    Singurul motiv pentru care a fost Toyota si nu Chevrolet este ca cei de la NASA s-au inteles cu ei in privinta asta. Credeti voi ca daca vorbeau cu cei de la Ford sau Chevrolet chiar nu puteau sa care naveta? Nu mah, au stat doar intr-o masina, o Tundra. Copii destepti care suntei! :))
    6 3
  • 70 de tone doar? Mergea tras si cu Dusterul, dar daca n-au avut cei de la Dacia bani de "invoiala"... :)
    9 1
  • AndreiRN
    Toyota Tundra este o masina americana si noul model de la aparitie mi-a furat inima dar m-am jurat ca nu ma mai ating de masini pe benzina asa ca ........ doar le admir.
    Este o bijuterie in domeniul ingineriei auto.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru