Toyota va cumpăra 5% dintre acțiunile Suzuki: constructorii vor continua dezvoltarea în comun a modelelor electrice

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 28.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat că va cumpăra 5% dintre acțiunile Suzuki, ca parte a planurilor de întărire a colaborării dintre cei doi constructori, care au anunțat anterior că vor dezvolta în comun mașini electrice.

Colaborarea dintre Toyota și Suzuki devine din ce în ce mai strânsă. Cei doi constructori au anunțat că explorează o serie de colaborări încă din 2016, iar în primăvara acestui an au dezvăluit că vor dezvolta în comun mașini electrice și sisteme autonome, cu scopul de a reduce costurile.

Toyota a anunțat acum că a trecut la pasul următor, după ce a ajuns la un acord cu Suzuki pentru un transfer de acțiuni. Astfel, Toyota va cumpăra 5% dintre acțiunile Suzuki pentru echivalentul a circa 820 de milioane de euro, în timp ce Suzuki va cumpăra 0.2% dintre acțiunile Toyota pentru circa 410 milioane de euro.

De altfel, cei doi constructori justifică aceste decizii prin necesitatea de a face față provocărilor industriei auto prin "integrarea mai adâncă a relațiilor în noi domenii de activitate", însă susțin că vor rămâne în continuare rivali.

Pe lângă dezvoltarea comună a mașinilor electrice și sistemelor autonome, Toyota intenționează să ofere propriile tehnologii hibride celor de la Suzuki, în contextul în care este unul dintre pionierii acestui segment prin Prius.

În plus, strict pentru piața europeană, Suzuki ar putea dezvolta modele hibride bazate pe platformele lui RAV4 și Corolla Wagon.

În schimb, Suzuki ar urma să contribuie la acest parteneriat prin furnizarea de motoare pentru brandurile Toyota și Denso, iar acestea ar urma să fie produse la uzina deținută de Toyota în Polonia.

Cu mai puțin de două luni în urmă, Toyota și Suzuki, împreună cu conaționalii de la Mazda și Subaru, au anunțat că vor dezvolta împreună serviciul de transport cu mașini autonome Monet, care a fost înființat de Toyota ca alternativă la Uber.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru