Toyota și Suzuki negociază un nou parteneriat: Toyota ar putea folosi motoarele rivalilor, iar Suzuki ar putea dezvolta hibrizi bazați pe RAV4 și Corolla Wagon

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota intenționează să folosească motoare Suzuki, în timp ce Suzuki ar putea dezvolta modele hibride pe baza platformelor folosite de RAV4 și Corolla Wagon.

Toyota și Suzuki au anunțat miercuri startul negocierilor pentru o colaborare de lungă durată care prevede utilizarea comună a mai multor tehnologii.

Noul parteneriat va avea efecte atât la nivel global, cât și pe piața europeană, pe lângă o serie de colaborări dedicate pieței din India.

Astfel, la nivel global, Toyota intenționează să ofere propriile tehnologii hibride celor de la Suzuki, în contextul în care este unul dintre pionierii acestui segment prin Prius. În plus, strict pentru piața europeană, Suzuki ar putea dezvolta modele hibride bazate pe platformele lui RAV4 și Corolla Wagon.

În schimb, Suzuki ar urma să contribuie la acest parteneriat prin furnizarea de motoare pentru brandurile Toyota și Denso, iar acestea ar urma să fie produse la uzina deținută de Toyota în Polonia.

Pentru moment, cei doi constructori explorează avantajele unei astfel de colaborări, însă nu există certitudinea că planurile vor fi duse la bun sfârșit. Detaliile cu privire la această colaborare vin la circa doi ani după un prim anunț cu privire la lansarea unui parteneriat pentru utilizarea unor tehnologii comune.

"Credem că extinderea parteneriatului nostru cu Suzuki la dezvoltare și producție ne va ajuta să avem un avantaj competitiv necesar pentru a supraviețui în această perioadă unică de transformări", a explicat Akio Toyoda, președintele Toyota, rațiunea acestei colaborări.

Via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru