Toyota va extinde producția de mașini în Europa: un al doilea model va fi realizat în Franța. C-HR și Prius, pe lista candidaților

de Daniel Popescu
Marti, 23.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va produce la uzina din Valenciennes (Franța) un nou model bazat pe arhitectura TNGA, pe care în prezent sunt dezvoltate SUV-ul C-HR și hibridul Prius.

Toyota a anunțat la începutul acestei săptămâni o extindere majoră a producției de mașini în Europa, ca urmare a popularității brandului pe Bătrânul Continent.

Constructorul japonez va investi 300 de milioane de euro în modernizarea uzinei pe care o deține în localitatea franceză Valenciennes cu echipamente, tehnologii și sisteme. În acest fel, uzina va fi pregătită să producă modele dezvoltate pe arhitectura Toyota Global Architecture (TNGA).

Pentru moment, niponii nu au menționat care va fi noul model ce va fi produs în Franța și nici nu au furnizat o estimare pentru startul propriu-zis al producției. În prezent, pe platforma TNGA sunt produse SUV-ul C-HR, care se bucură de succes în Europa, și hibridul Prius, însă nu este exclus ca în Franța să fie produs un alt model care va trece de asemenea la această platformă.

Platforma TNGA a fost anunțată în 2015 și include componente mai uşoare şi mai compacte, iar modelele dezvoltat pot avea tracțiune față sau tracțiune spate.

La momentul anunțului, Toyota afirma că își propune ca noua platformă să echipeze până la 50% din modelele din gamă până în 2020, iar noua investiție din Franța este practic conforma cu acest plan.

La finalizarea lucrărilor, Toyota va angaja încă 400 de persoane, care se vor adăuga celor peste 4.000 de angajați care lucrează deja în cadrul uzinei. În prezent, Toyota produce la uzina din Valenciennes modelul Yaris.

Via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru