Toyota vrea să vândă un model electric în Europa, până în 2021: o variantă posibilă este versiunea electrică a SUV-ului CH-R

de Paul Cosma
Joi, 07.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota plănuiește lansarea unui model electric în Europa, pe care să înceapă să îl vândă cel târziu în 2021. Una dintre variantele japonezilor este versiunea electrică a SUV-ului CH-R, pe care o vor vinde în China de anul viitor.

Toyota se așteaptă ca 50% din vânzările sale europene să fie asigurate de hibrizi în acest an. Totodată, constructorul se așteaptă ca proporția să crească la 60% până în 2021.

În contextul unei game puternice de hibrizi, japonezii nu au lansat până acum un model electric, însă situația urmează să se schimbe.

Cel târziu în 2021, Toyota vrea să vândă un model electric pe piața europeană, după cum a anunțat Johan van Zyl, CEO-ul Toyota Europe.

Primul model electric de la Toyota va fi o versiune BEV a SUV-ului CH-R și va fi vândut pe piața din China, începând cu anul viitor. Este foarte posibil ca același model să ajungă din 2020 și în Europa, însă informația nu a fost confirmată oficial.

Totuși, oficialul Toyota a spus că SUV-urile sunt cele mai potrivite pentru a intra pe piața vehiculelor cu zero emisii.

Pe termen mediu, Toyota vrea să vândă la nivel global un număr de 10 modele electrice sau versiuni electrice pentru vehiculele din gama actuală.

Via Automotive News

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru