Toyota Yaris Cross Adventure: un plus de robustețe pentru SUV-ul nipon de clasă mică

de Alexandru Monenciu
Luni, 29.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile a publicat primele informații și imagini cu noul Yaris Cross Adventure. Varianta ceva mai robustă a SUV-ului de clasă mică debutează pe piața europeană în luna septembrie.

Toyota lansa în urmă cu un an noul Yaris Cross, un SUV de clasă mică dezvoltat pe arhitectura TNGA. Acum, modelul japonez a primit o nouă variantă, destinată iubitorilor de aventură. De aici și numele: Yaris Cross Adventure.

Producătorul nipon a pregătit o bară față redesenată, un element de protecție în partea inferioară a spoiler-ului spate, suporturi longitudinale pe plafon (standard) și un set de jante cu diametrul de 18 inch. Totul pentru un plus de robustețe.

La interior, pasagerii vor regăsi un plafon negru, ornamente negre cu finisaj lucios, scaune cu design specific, elemente grafice în nuanța Warm Gold și un volan îmbrăcat în piele.

În primele 12 luni de la debutul pe piață, noul Toyota Yaris Cross Adventure poate fi comandat și în varianta Premiere Edition. Aceasta plusează cu tapițerie din piele, portbagaj cu acționare electronică, Head-up Display și jante exclusive, din aliaj, cu diametrul de 18 inch.

La fel ca varianta standard, Yaris Cross Adventure este echipat cu un sistem de propulsie hibrid.

O unitate electrică lucrează alături de un agregat pe benzină de 1.5 litri și dezvoltă în total 116 cai putere.

Oferta SUV-ului nipon de clasă mică include un sistem inteligent de tracțiune integrală, AWD-i, care comută automat între tracțiunea față și cea integrală în funcție de suprafața de rulare.

Noua Toyota Yaris Cross Adventure debutează pe piața europeană în luna septembrie și va fi asamblata la uzina din Valenciennes, Franța.

via Toyota

Comentarii (2)

  • Simpatica foc, cel putin deocamdata pana vor fi anuntate preturile, cand, foarte probabil strugurii vor deveni subit foarte acri.
    8 0
  • Pai o sa fie peste 40000 hybrid awd, varianta bine echipata! Sa vedem cine cumpara asa ceva! Oricand as alege un Yaris GR :) pentru cunoscatori!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru