Transportul viitorului: Hyperloop One ar putea fi extins la transport subacvatic de mărfuri şi persoane

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 10.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sistemul de transport Hyperloop ar putea fi extins şi pentru transportul subacvatic de mărfuri şi persoane, pe lângă sistemul terestru.

Hyperloop este un sistem de transport inovator imaginat de Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, alcătuit dintr-un tub de oţel în care este introdusă o "capsulă" presurizată care poate găzdui până la 28 de pasageri şi care este propulsată cu o viteză de până la 1220 km/h cu ajutorul unui accelerator linear electromagnetic.

Sistemul este în prezent în faza de dezvoltare incipientă din partea companiei Hyperloop One, iar oficialii acesteia se gândesc deja la extinderea acestui sistem şi în alte zone.

Unul dintre cele mai atractive este posibilitatea de a dezvolta un sistem de transport subacvatic care să rezolve problema curentă a navelor maritime de transport care se confruntă cu o congestie în zona porturilor, fiind nevoite să aştepte perioade lungi de timp pentru a putea descărca marfa.

Urmareste Automarket
Sistemul propus presupune construirea unor platforme maritime la 16 kilometri de ţărm, unde mărfurile descărcate de nave să fie transportate la ţărm prin Hyperloop. "Am vorbit cu multe autorităţi portuare despre modul în care îşi pot reconfigura porturile în acest fel", afirmă Peter Diamandis, membru în consiliul de conducere al Hyperloop One.

Cu alte cuvinte, printr-un astfel de sistem, se poate considera că porturile vor fi "mutate" artificial în largul mărilor şi oceanelor.

"Imaginaţi-vă cum ar fi să câştigăm înapoi zonele de coastă pentru parcări, case şi plaje prin mutarea portului la 16 kilometri de ţărm", explică Diamandis.

Un astfel de sistem de transport subacvatic ar putea fi extins ulterior şi pentru transportul de persoane.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • Capitanul Nemo
    Ce mai viseaza Elon Musk!
    Este un Jules Verne contemporan.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru