Tratament special pentru Ferrari Monza SP1 din partea tunerului Novitec: sistem nou de evacuare și motor V12 cu 844 CP

de Cornel Șocariciu
Vineri, 16.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tunerul Novitec a lansat un pachet special pentru Ferrari Monza SP1. Modelul producătorului italian beneficiază de un sistem nou de evacuare, iar resursele motorului V12 au crescut până la 844 CP și 780 Nm.

În toamna anului 2018, Ferrari a prezentat noile Monza SP1 și SP2. Cele două supercar-uri fac parte din seria intitulată "Icona" și sunt echipate cu cel mai puternic V12 aspirat natural din istoria companiei italiene. În plus, producția modelelor a fost limitată la 499 de unități.

Acum, tunerul Novitec propune un pachet de performanță pentru versiunea Monza SP1. Jantele standard oferite de Ferrari au fost înlocuite cu unele Vossen cu diametrul de 21 de inch pe puntea față, respectiv 22 de inch pe puntea spate. Garda la sol este acum mai mică cu 35 de milimetri, iar sistemul de evacuare standard a fost înlocuit unul fabricat din aliaj Inconel și acoperit cu aur pentru o eficiență termică îmbunătățită. Noul sistem de evacuare integrează și clapete active care pot fi controlate prin intermediul unui buton instalat în cabină.

Ferrari Monza SP1 este echipat cu un motor V12 de 6.5 litri aspirat natural care dezvoltă 810 cai putere la 8.500 rpm și 719 Nm la 7.000 rpm.

În urma modificărilor aduse de Novite, propulsorul livrează 844 de cai putere la 8.450 rpm și 780 Nm la 7.100 rpm. Conform oficialilor Novitec, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 2.8 secunde, cu 0.1 secunde mai rapid comparativ cu versiunea de serie.

De asemenea, reprezentanții casei de tuning spun că pot oferi și accesorii noi de interior îmbrăcate în Alcantara.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru