Trei israelieni din serviciile de informații îi vor ajuta pe cei de la Volkswagen să facă mașini care nu pot fi sparte de hackeri

de Bogdan Mirică
Marti, 20.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a înființat o companie de securitate cibernetică alături de trei ofițeri israelieni din serviciile de informații.

Pe măsură ce mașinile devin tot mai conectate, vulnerabilitatea lor în fața unui atac cibernetic crește. Am stabilit asta încă de acum câțiva ani, iar în 2016 am avut confirmarea că hoții profită de pe urma acestei slăbiciuni. Constructorii încep să conștientizeze pericolul la care sunt expuși clienții și își iau măsuri de siguranță.

Volkswagen este printre primii constructori auto care fac deja un plan de securitate cibernetică, ajutați de trei ofițeri care au condus serviciul de informații al Israelului. Volkswagen și cei trei au înființat un joint venture care se numește Cymotive Technologies. Producătorul german deține 40% din acțiuni, iar restul de 60% sunt împărțite între cei trei israelieni: Yuval Diskin, șeful agenției Shin Bet, și colegii Tsafrir Kats și Tamir Bechor.

Urmareste Automarket
”Pentru a putea să facem față provocărilor noului deceniu, trebuie să ne extindem cunoștințele în securitate cibernetică.
Vom putea să creștem astfel nivelul de siguranță al mașinilor noastre. Cymotive Technologies este o platformă care va face investiții pe termen lung în domeniu și va spori siguranța lumii în care trăim
”, a declarat Volkmar Tanneberger, șeful departamentului de dezvoltare electric și electronic al Volkswagen.

Mutarea strategică a constructorului german vine după ce un grup de cercetători englezi au demonstrat că aproximativ 100 de milioane de mașini Volkswagen pot fi descuiate cu un dispozitiv simplu, tocmai pentru că bariera lor de siguranță este ușor penetrabilă. Detalii complete aici.  

Comentarii (3)

  • arogantul
    cu exceptia hackerilor israelieni
    4 1
  • Ehh, stiti cum e... Treaba asta nemti-evrei nu suna bine deloc... Joke...
    19 1
  • aleics
    asta spun ei , eu cred ca i invata cum sa ascunda mai bine soft urile de pacalire a emisiilor :)
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru