Trident Iceni, cea mai rapidă sportivă cu motor diesel, se prezintă

de Sebastian Toma
Marti, 29.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Trident au prezentat primele imagini şi informaţii ale versiunilor de serie ale modelului Iceni, lansat odată cu modelele Magna şi Venturer.

Esential 6 trepte are cutia automată care echipează cel mai puternic model sport din lume echipat cu un motor diesel.
Trident Iceni, noul model al constructorului britanic de nişă, este promovat drept cel mai rapid model sport din lume echipat cu un motor diesel. Gama Trident, compusă din modelele Iceni, Magna şi Venturer, este oferită doar în compania unei motorizări diesel V8 de 6.6 litri, care asigură 430 CP şi 1.288 Nm în versiunea standard. Opţional, britanicii oferă versiuni care pot să livreze 650 CP şi până la 1.433 Nm, iar viteza de top a acestora se situează în jurul pragului de 300 km/h. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h promisă de acest model are loc în mai puţin de patru secunde, spun producătorii, iar autonomia sa este de peste 3.200 kilometri. Pe deasupra, propulsorul poate funcţiona cu bio diesel sau cu motorină standard.

Cei de la Iceni nu au specificat cum poate maşina lor să obţină o autonomie atât de mare cu un singur plin, însă este posibilă utilizarea unui rezervor de capacitate mare, pe lângă modificările aplicate transmisiei – amintite de producătorul britanic.

Aceştia spun că Trident Iceni are o transmisie care fructifică fiecare Newton-metru din dotare, deoarece motorul diesel furnizează o canitate impresionantă de cuplu motor. Etajarea este atât de lungă încând permite rularea cu 70 de mile pe oră, adică 112 km/h, la doar 980 rotaţii pe minut în treapta de vârf. Secretul este o tehnologie dezvoltată în regie proprie, care le-a luat celor de la Trident opt ani pentru a o dezvolta.

Trident Iceni Grand Tourer, roadsterul cu motor V8 diesel

Dacă silueta vi se pare cunoscută, e normal, pentru că un prototip cu un design apropiat a fost prezentat în 2012.

Urmareste Automarket
Numele Trident există în universul auto din 1966, dar compania este deţinută de actualii proprietari din anul 2005.
Peter Bevan, unul dintre fondatorii actualei companii, spune că modelele sale sunt destinate celor care au avut un Jaguar XK şi clienţilor care deţin şi un Aston Martin DB9. Preţul de pornire al lui Trident Iceni este echivalentul a 117.000 de euro, iar dotările şi posibilităţile de personalizare pot urca rapid costul unui exemplar la aproape 150.000 de euro.

Trident Iceni: supercarul care consuma 4.1 l/100 km

Via Autocar

Citeşte şi...

Comentarii (2)

  • zero barat
    O super-sportiva care scoate "strejie" pe evacuare,= visul oricarui roman!!!
    15 7
  • Urata rau.
    4 14

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru