Trident Iceni: supercarul care consuma 4.1 l/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.08.2008
Britanicii de la Trident pregatesc versiunea de productie a supercarului Iceni, capabil sa atinga 321 km/h.

Esential

1286 de Nm dezvolta porpulsorul instalat pe Trident Iceni.
3.2 secunde ii sunt necesare supercarului Iceni sa accelereze de la 0 la 100 km/h.

Noile norme europene de poluare au facut ca pana si constructorii auto de nisa sa se gandeasca serios la solutii alternative de propulsie. Cel mai concret exemplu este initiativa celor de la Trident care ofera publicului un nou model sportiv, de aceasta data capabil sa functioneze pe baza de biodiesel.

Supercarul britanic a fost botezat Iceni si va debuta in scurt timp in versiune de productie. Sportiva cantareste doar 1480 de kilograme si este propulsata de un motor V8 de 6.6 litri, turbo diesel, care poate functiona cu orice fel de combustibil biodiesel, fara a pierde garantia motorului sau a pieselor.

Performantele oferite de propulsorul V8 sunt de-a dreptul impresionante. Sub capota se vor afla 550 de cai putere, de la 3800 de rpm, si un cuplu motor impresionant, de 1286 Nm. Toate resursele sunt transmise puntii spate prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte.

Herghelia de sub capota ii permite supercarului sa atinga o viteza maxima de 321 km/h si sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 3.2 secunde.

Timpul de sprint si viteza maxima nu sunt singurele performante demne de invidiat ale noului Iceni. Fisa tehnica a modelului afirma ca acesta poate atinge un consum de 4.1 litri la 100/km, la o rulare constanta cu o viteza de 112 km/h.

Pretul de pornire, estimat de constructorul britanic este de 75.000 de lire sterline, adica aproximativ 94.500 de euro.

via | CarScoop

Taguri: Iceni, Trident

Comentarii (1)

  • marius
    a inceput deci...
    epoca supercarurilor diesel...nu stiu cum va suna voua dar mie mi se pare de`a dreptu` gretzos...prefer hibride
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru