Turcii continuă planurile pentru brand auto propriu: o mașină 100% electrică va fi construită pornind de la Saab 9-3

de Petre Barac
Marti, 14.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Turcia vrea să aibă o marcă auto națională și pregătește dezvoltarea unei mașini 100% electrice pornind de la un model Saab 9-3.

Turcii au anunțat de curând că își doresc un brand autohton care să producă mașini 100% electrice, pe modelul Tesla. O dovadă în acest sens a fost și întâlnirea recentă dintre șeful Tesla, Elon Musk și președintele turc Recep Tayyip Erdogan, unde cei doi au discutat pe marginea proiectului.

În urmă cu doi ani, turcii au cumpărat licența pentru Saab 9-3, iar mașina suedeză va fi baza pentru construcția unei viitoare mașini 100% electrice.

Cinci companii s-au reunit în proiectul “Mașina Turciei”, promovat de Erdogan. Ele vor să lanseze un prototip în 2019 pentru ca versiunea de producție să apară în 2021.

Via Autonews

Comentarii (5)

  • Bravi lor pentru initiativa!Numai s-o costruiasca acasa la ea.
    11 2
  • ACE - Craiova
    Ramane perfect valabil ceea ce scriam pe site-ul automarket acum o saptamana:

    Daca europenii (E.U.) nu iau masuri pentru producerea de masini electrice cu autonomie REALA de cca. 500-600 km in 2-3 ani, am mai spus-o deja, vor fi altii care vor aduce aceste masini aici, in Europa: japonezi, chinezi, sud-coreeni, indieni, americani ....turci (europeni-asiatici)...etc....
    13 3
  • Inițiativa ca inițiativa, dar brand propriu pornind de la bătrânul 9-3 nu mi se pare ceva de lăudat, pun pariu că va arăta cam la fel. Astfel de idei poate prind în Turcia.
    8 5
  • @ACE - Respiră adânc, ia o gura de apă și liniștește-te. N-o să facă nici Tesla și nici turcii mare sfârâială. Vor fi mărci de nișă (turcii cred că se chinuie cu proiectul ăsta precum nord-coreenii cu rachete lor) cel mult. Costurile in acest moment cu producerea de mașini electrice sunt enorme de aceea nu se prea bagă mulți în ciorba asta.
    P.S. cine o să cumpere o platforma din anii 90 tocmai în 2020 doar pt că turcii au pus baterii in loc de rezervor?!!!
    10 4
  • Zuzu@

    Turcii. Au și ei mașina lor.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru