Turul lumii cu Tesla Roadster, compromis de un accident în lanţ

de Sebastian Toma
Luni, 03.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rafael de Mestre, spaniolul care vroia să facă înconjurul lumii la bordul unui Tesla Roadster, a fost implicat într-un accident în lanţ în Germania, care îl va ţine blocat vreme de trei săptămâni.

Esential 1000 de kilometri mai avea Rafael de Mestre de parcurs până când ajungea la destinaţie.
Tesla Roadster urma să devină prima maşină electrică de serie care a reuşit să parcurgă înconjurul Globului. Aceasta se întrecea cu un Citroen C-Zero pentru titlul de primul vehicul electric de serie condus în jurul lumii. Totul s-a oprit în Germania, după aproximativ 23.000 de kilometri şi traversarea unor ţări precum România, China, Kazahstan, Rusia şi Ucraina, când un accident în care au fost implicate mai multe vehicule a avariat şi modelul Tesla Roadster condus de Rafael de Mestre.

Spaniolul a scăpat nevătămat în urma impactului, petrecut pe autostradă după ce o altă maşină a frânat brusc pe banda de urgenţă, iar ibericul nu a putut să evite coliziunea. Nu este clar ce făcea Rafael de Mestre pe banda de urgenţă, dar şapte vehicule au fost implicate în acest accident. Potrivit primelor estimări, reparaţia maşinii ar dura aproximativ trei săptămâni, deşi motorul şi cutia de viteze nu au fost afectate de impact.

Citroenul C-Zero condus de Antonin Guy şi Xavier Degon a fost depăşit de Rafael de Mestre în China, în jurul datei de 23 iulie, cu toate că francezii au plecat la drum cu trei luni înaintea ibericului.

Cel puţin la nivel teoretic, ibericul încă ar putea avea o şansă, dacă ar reuşi să parcurgă mai mulţi kilometri în fiecare zi în raport cu echipa franceză. Pentru moment, Rafael de Mestre nu a decis dacă va continua sau nu aventura sa.

Via Money.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru