Uber pierde un proces important în Marea Britanie: șoferii companiei, considerați angajați și îndreptățiți la salariu minim

de Paul Cosma
Vineri, 19.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber a pierdut un proces major în Marea Britanie, după ce Curtea Supremă a decis că șoferii care lucrează pentru compania americană de ride-sharing trebuie să aibă statutul de angajați, cu drepturile aferente.

O decizie din Marea Britanie poate reprezenta un precedent și pentru alte state europene în ceea ce privește statutul șoferilor parteneri din rețeaua Uber.

După aproape 5 ani de procese între Uber și un grup de foști șoferi ai companiei, Curtea Supremă a decis că șoferii Uber sunt angajați care au dreptul la salariu minim, asigurări de sănătate sau plata concediilor.

Astfel, zeci de mii de șoferi din Marea Britanie ar urma să devină angajați ai Uber în urma deciziei instanței.

Uber a susținut că șoferii nu sunt angajați, ci colaboratori independenți care vor să își păstreze „libertatea și flexibilitatea”.

"Cred că decizia Curții Supreme este o realizare imensă datorită faptului că am reușit să ținem piept unui gigant. Nu am renunțat, ci am continuat să luptăm indiferent prin ce am trecut din punct de veder fizic, psihic sau financiar," a declarat, potrivit BBC, Yaseen Aslam, președintele uniunii șoferilor și curierilor care lucrează prin intermediul aplicațiilor.

Via profit.ro

Comentarii (2)

  • Johnny
    E la moda in zilele noastre sa folosesti servicii alternative de taxi, denumite pompos ride hailing, impulsionate probabil de taximetristii tepari de joasa speta din jurul capitalei..dar:
    E o prostie cat casa sa favorizezi astfel de companii straine care aduc know how aproape de zero insa trag profiturile de la firmulite locale inspre USA.
    Spun favorizezi pt ca statul roman asta a facut, stabilind pt acelasi serviciu, reguli flexibile pt unii si restrictii majore pt altii, de la dosare pt licenta, locuri limitate, birocratie cat casa pt taxi iar uber nai nimic, face bani si- i transfera in afara..
    In unele tari taximetristii folosesc aplicatii de genul uber toti avand acelasi regim, ca in fond e acelasi serviciu...dar tre sa stii sa guvernezi pt asta nu sa iei mita de la uber
    7 1
  • mircea badea
    ce colaboratori daca le impune conditii? doar un angajator face asta.

    asa se nasc bezosii..
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru