Ucis în Europa, Mitsubishi Lancer primește o nouă viață în China și Taiwan

de Mircea Meşter
Vineri, 24.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi Lancer va fi scos din gama mărcii în Europa din cauza vânzărilor slabe, japonezii urmând să mizeze în viitorii ani mai ales pe SUV-uri. Lancer primește însă o nouă generație în sud-estul Asiei.

Lancer, unul dintre simbolurile Mitsubishi din ultimele decenii, se pregătește de o nouă generație, iar schimbările estetice vor fi radicale. Din păcate pentru Europa, soarta lui Lancer a fost deja bătută în cuie, modelul japonez urmând să fie eliminat din gama Mitsubishi din cauza vânzărilor modeste.

Cum Lancer este însă un bestseller în piețele sud-est asiatice precum China și Taiwan, Mitsubishi a hotărât să continue cariera de piață a compactei sale, ceea ce înseamnă că cea de-a șasea generație a lui Lancer va fi una mai degrabă regională. Apare însă o modificare în numele modelului, care în China se va numi oficial Grand Lancer.

Din primele imagini ale noului model în versiunea asiatică deducem că modelul compact al niponilor primește o față nouă, dominată de litera X și inspirată de cea prezentă pe SUV-urile de eră recentă ale mărcii.

În primul clip de prezentare al mașinii avem o primă idee legată de interiorul lui Lancer, care este net îmbunătățit în raport cu modelul care mai poate fi cumpărat în Europa doar în acest an.

Bordul primește un design nou și un display de 8 inch, iar ceasurile de bord se transformă din analog în digital, fiind oferite pe un ecran TFT de 10.2 inch în diametru.

În China, Grand Lancer primește un motor pe benzină de 1.8 litri aspirat natural care dezvoltă 140 CP și 176 Nm și care este cuplat la o transmisie automată CVT.

Comentarii (3)

  • Personal imi place dar cunoscand gusturile europenilor ....nu cred c-ar fi mers....si in ue
    11 3
  • Tembelus Rex
    @q si mie imi place, chiar mult ...intr-adevar europenii au alte obsesii ....si romanii la fel ....oricum ar fi criticat la greu spatele acestei masini.....ne raportam diferit (ca la multe alte lucruri) in functie de tara, continent, cutume, vis-a-vis de designul auto.......
    6 2
  • mda, niste cocalari tot mai mari europenii, viseaza carucioare crossover, suv-ite si alte manelsime.

    asa dispar lucrurile bune, incultura isi spune cuvantul.
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru