Un Beetle clasic e scos la vânzare pentru un milion de euro. Secretul său: are doar 12 ani şi puţin peste 100 de kilometri parcurşi

de Mircea Meșter
Marti, 02.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fanii hardcore ai celebrei Broscuţe Volkswagen au motive de bucurie: unul dintre ultimele exemplare produse ale versiunii clasice e de vânzare în Germania. Mai puţin plăcut e preţul cerut de vânzător: un milion de euro.

Maşinile clasice au fani foarte dedicaţi, iar mulţi dintre cei care-şi permit să aibă o colecţie adevărată de maşini sunt deseori gata să ofere sume care pentru unii pot părea imense doar pentru a intra în posesia unui exponat mult visat. Unul dintre aceşti mari colecţionari este ţinta unui dealer Volkswagen din Wolfsburg, care ascoate la vânzare unul dintre ultimele exemplare Volkswagen Beetle clasic produse în lume. 

Preţul pe care germanul îl cere pentru unul dintre exemplarele cel mai bine păstrate ale versiunii clasice Beetle este de un milion de euro. Deşi ar putea părea mult având în vedere că vorbim de o maşină destul de comună, vânzătorul are câteva argumente în favoarea sa. În primul rând, maşina în cauză a fost produsă abia acum 12 ani, fiind una dintre ultimele ieşite de pe linia de producţie a fabricii Volkswagen din Mexic care a păstrat în viaţă versiunea clasică a lui Beetle. Pe lângă asta, exemplarul are doar 120 de kilometri parcurşi, ceea ce înseamnă că viitorul proprietar va cumpăra practic o maşină nouă, dar cu o moşternire istorică imensă.

Imaginile prezentate de vânzător au fost realizate chiar la fabrica Volkswagen din Mexic, acolo unde acesta a fost prezent în momentul producţiei.

Maşina în cauză a făcut partea din lotul final de exemplare produse de fabrica din Mexic înainte ca linia de producţie să fie dezafectată în 2003.

Colorat în bej şi cu interior din stofă neagră, exemplarul scos la vânzare nu beneficiază de niciunul dintre elementele de confort ale secolului 21, însă face parte din colecţia Última Edición, prin care Volkswagen a spus oficial adio modelului în forma sa istorică.

De la 8000 de dolari la 1.000.000 de euro

În momentul producţiei, preţul unui exemplar Beetle Última Edición era de 84.000 de pesos, echivalentul a 8000 de dolari americani. Ediţia specială de adio a fost construită exclusiv în două culori - Harvest Moon Beige şi Aquarius Blue - şi beneficia de elemente estetice retro precum jante şi oglinzi cromate sau anvelope cu flancuri vopsite în alb.

Momentul în care ultimul beetle clasic a ieşit de pe linia de producţie din Mexic. Se întâmpla în vara anului 2003.

via AMS

Comentarii (5)

  • Taie 100.000 ca a pus piciorul pe bara. Pai, avem pretentii de cumparatori de Bugatti Veyron, ce sa mai?
    17 2
  • baa...
    ... daca se vinde pamant pe luna...sa ai cu ce te plimba prin gradina selenara noaptea pe un cer senin, la un clar de....era sa zic ce.
    14 1
  • Fac pariu ca daca era orice alta marca nimeni nu avea acest tupeu sa ceara 1 milion !!!

    Inca o dovada ca prostia nu e prezenta numai si numai in Romania !!!
    9 2
  • 8000$ acum 12 ani??!!
    4 0
  • Eu chiar cred ca va atacati degeaba. Pana la urma pretul se formeaza acolo unde cererea se intalneste cu oferta, daca cineva ofere 1 000 000 inseamna ca atata face.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru