Un Bentley în două culori: Continental 24 costă 250.000 de euro și se inspiră din motorsport

de Bogdan Mirică
Marti, 23.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley sărbătorește participarea din acest an la Cursa de 24 de ore de la Nurburgring cu o ediție specială a modelului Continental Supersports. Modelul va fi produs în doar 24 de exemplare.

Bentley a fost întotdeauna un brand care a căutat să se facă remarcat și în motorsport, nu doar în segmentul limuzinelor. Prin urmare, englezii au luat parte la numeroase curse de anduranță. Iar anul acesta vor participa din noul la Nurburgring, cu ocazia Cursei de 24 de ore.

Pentru a sărbători acest eveniment, Bentley lansează o ediție specială a modelului Continental Supersports, cel mai puternic și mai rapid produs al constructorului englez. Ediția specială se numește Bentley Continental 24 și va fi produsă în doar 24 de exemplare, disponibile doar în Europa.

Clienții vor avea la dispoziție doar două culori de caroserie, adică St James Red combinat cu Black Crystal sau Monaco Yellow combinat cu același Black Crystal. Cei mai sobri clienți pot alege ca exteriorul să fie vopsit și într-o singură culoare.

Esential 710 cai putere oferă Bentley Continental Supersports.
24 de exemplare Continental 24 vor fi produse.
Elementele de culoare neagră se regăsesc însă peste tot la nivelul caroseriei: carcasele din fibră de carbon ale oglinzilor laterale, etrierele și jantele de 21 de inch.
Acestea din urmă pot fi vopsite și în galben sau roșu pentru a se potrivi cu nuanța caroseriei.

Interiorul vine presărat cu multe inserții din fibră de carbon, scaune îmbrăcate în Alcantara și logo-ul Continental 24 embosat în tetiere.

Sub capotă se ascunde o rețetă similară cu cea a versiunii standard: un motor W12 de 6.0 litri, cu 710 cai putere și 1017 Nm. Adică suficient pentru a ajunge de la 0 la 100 de km/h în doar 3.5 secunde și pentru o viteză maximă de 336 km/h.

Tot acest pachet nu putea fi ieftin. Bentley cere 250.000 de euro pentru Continental 24, primele livrări urmând să se facă în luna iulie.

Comentarii (1)

  • ...ce ma dispera chestiile de genul ,,...se inspira din..,,
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru