Un exemplar Ferrari 812 Competizione va fi scos la licitație în scopuri caritabile

de Tiberiu Safta
Luni, 21.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a dezvăluit un exemplar special și unicat al modelului 812 Competizione. Acesta primește câteva modificări din partea șefului de design al mărcii, iar exemplarul va fi scos la licitație pentru ca banii rezultați din vânzare să fie donați în scopuri caritabile.

În urmă cu doi ani, Ferrari a prezentat modelul 812 Competizione, versiunea pentru circuit a modelului 812 Superfast. Față de versiunea obișnuită, 812 Competizione primește o serie de elemente aerodinamice în față și în spate, confecționate din fibră de carbon, precum și jante create din același material ușor.

Alături de aceste modificări, versiunea destinată circuitelor vine și cu un motor V12 de 6.5, aspirat natural, care dezvoltă 830 de cai putere, cu 30 mai mulți decât la obișnuitul 812 Superfast. Motorul este cuplat la o cutie automată cu 7 trepte și cu ambreiaj dublu, iar modelul mai primește și direcție integrală.

Acum, după doi ani de la momentul lansării, atât 812 Competizione, cât și varianta decapotabilă Competizione A, nu mai sunt disponibile în stoc. În schimb, Ferrari a creat un exemplar unicat și special al acestui model, care urmează să fie scos la licitație.

Astfel, noul exemplar este vopsit într-o nuanță de galben Giallo Tristrato, peste care sunt aplicate o serie de dungi negre, care creează aspectul unei pânze pentru pictat.

Acest motiv artistic a fost creat chiar de către șeful de design al mărcii italiene, Flavio Manzoni.

Exemplarul va fi scos la licitație în cadrul Ferrari Gala din statul New York, mai târziu în această toamnă. Banii rezultați din vânzarea exemplarului vor fi donați în scopuri caritabile, însă Ferrari nu a menționat organizația caritabilă care va beneficia de pe urma licitației.

via Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru