Un exemplar Toyota Supra din 1994 a fost vândut la licitație pentru 173.600 de dolari: modelul nipon are doar 18.000 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Marti, 12.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Toyota Supra A80 fabricat în 1994 a fost vândut la o licitație în SUA cu peste 173.000 de dolari. Modelul nipon este echipat cu motorul de 3.0 litri biturbo, iar în cei 25 de ani au fost parcurși 18.025 de kilometri.

Toyota Supra reușește să trezească interesul colecționarilor din lume. La începutul anului, primul exemplar al noii generații Supra a fost scos la licitație, iar câștigătorul a plătit suma de 2.1 milioane de dolari.

În urmă cu câteva săptămâni, un exemplar Supra A80 din 1994 a fost cumpărat cu peste 120.000 de dolari, iar acum, oficialii RM Sotheby anunță un nou prag atins de modelul nipon: 173.600 de dolari (153.900 de euro) au fost plătiți pentru un alt exemplar Supra A80 Targa fabricat tot în 1994.

Modelul vândut în cadrul licitației RM Sotheby’s Amelia Island a parcurs puțin peste 18.000 de kilometri și este echipat cu motorul de 3.0 litri biturbo. În 1994, mașina a fost vândută de un dealer din Illinois, iar în primii doi ani, proprietarul a parcurs peste 9.500 de kilometri. Între timp, sportiva niponilor a ajuns și în Elveția, iar în urmă cu scurt timp a fost transportată peste Ocean.

Actuala generație Supra a reușit să trezească interesul fanilor.

Conform oficialilor Toyota, în Europa, toate cele 900 de unități disponibile pentru acest an au fost deja comandate. Livrările vor începe în vara anului curent, iar cei 900 de posesori vor fi implicați într-o serie de proiecte speciale.

Comentarii (9)

  • Destul de ieftin...pentru un colectionar....
    4 1
  • Superba!
    3 1
  • Costel #rezist
    Zic automobile #germane #japoneze si trag apa in buda din fundul curtii
    3 8
  • @Costel,corect,niciuna nu se compara cu un Hindustan Ambassador, o Mahindra Jeep sau o Tata Nano,varful de lance in tehnologia auto.
    7 1
  • mircea badea
    pe cand masinile erau frumoase..
    3 1
  • someone
    @ mircea...si pe cand masinile aveau Motoare.....cu M
    4 1
  • inexorabil
    Cea mai reușită generație de Supra…Strict ȋn viziunea mea. Merită indiscutabil banii aceia! Pentru Motor și Frumusețe. A, și pentru Originalitate!

    Cât despre “pasiunea” pe care a stârnit-o “noua” generație...nici nu mă miră că ȋi atrage pe “cunoscători”. Iar mie moca să mi-o lase ȋn fața blocului și plătesc eu platforma care s-o ducă ȋnapoi ȋn Austria.
    5 2
  • Cam mulți gerontofili care se entuziasmează de o babă care o fi fost frumoasă la vremea ei. Că Toyota a devenit mașină de colecție e ceva similar cu Clanul Teleorman care conduce România.
    0 2
  • Valius
    Acest motor de pe Supra si cel de la Nissan Skyline, au inebunit lumea tuning-ului. Scoteai 1000 de cai fara probleme. Aceste motoare suportau forte foarte mari. Noua Supra acum, a luat motorul de la BMW. Ca si ei le dau tehnologia hybrid celor de la BMW, datorita noului parteneriat. Dar strici o imagine cladita de multi ani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru