Un Ferrari F40 LM cu peste 700 de cai putere și participări la Le Mans va fi scos la licitație: preț estimat la 5 milioane de euro

de Paul Cosma
Vineri, 01.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Ferrari F40 LM ce dezvoltă peste 700 de cai putere, care a participat la cursa de la Le Mans în anii ’90, va fi scos la licitație pe data de 6 februarie. Prețul de vânzare este estimat la aproximativ 5 milioane de euro.

Celebrul Ferrari F40, creat cu scopul de a marca 4 decenii de existență a constructorului italian, este ultimul model aprobat în mod direct de fondatorul Enzo Ferrari și poate cel mai cunoscut model din istoria brandului.

Printre cele 1311 unități produse, se numără și 19 exemplare F40 care au fost dezvoltate și construite de Michelotto în versiunile LM și Competizione pentru diferite competiții.

Unul dintre acestea va fi scos la licitație de casa RM Sotheby’s, în cadrul unui eveniment ce se va desfășura pe 6 februarie la Paris.

Este vorba despre un Ferrari F40 LM în culoarea French Racing Blue, ce dezvoltă peste 700 de cai putere. În comparație, varianta standard F40 oferă 478 CP și un cuplu maxim de 426 Nm.

Mașina cu numărul de șasiu 74045 este al treilea F40 produs de Ferrari, folosit ca un prototip de pre-producție înainte să fie modificat de Michelotto.

Acest exemplar a participat de două ori la Le Mans, în 1995 și 1996, a câștigat cursa de la Anderstorp în 1995 și are multe alte participări la activ.

În cadrul licitației, Ferrari F40 LM este așteptat să obțină un preț de vânzare de aproximativ 5 milioane de euro.

Via Carscoops

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru