Un Ferrari F50 care i-a aparținut lui Mike Tyson, licitat cu 5.3 milioane de euro

de Alexandru Monenciu
Vineri, 12.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Ferrari F50 care în trecut i-a aparținut legendarului Mike Tyson va fi vândut la licitație. Exemplarul în cauză a fost evaluat la o sumă cuprinsă între 4.5 și 5.5 milioane de dolari (circa 5.3 milioane de euro).

Mike Tyson este o legendă a boxului. Fost campion mondial, Tyson deține încă recordul pentru cel mai tânăr boxer care a câștigat un titlu la categoria supergrea. Avea 20 de ani, 4 luni și 22 de zile.

Tânăr fiind și cu multe milioane de dolari în conturi, Iron Mike a început să își cheltuie averea pe tot felul de lucruri, inclusiv pe mașini. În colecția lui s-a regăsit la un moment dat și un Ferrari F50, unul dintre cele mai celebre modele ale producătorului de la Maranello.

Mașina în cauză, cu numărul de șasiu 104.220, a fost finalizată în 13 februarie 1996. Este finisată în nuanța Rosso Corsa și este una dintre cele 55 construite inițial pentru piața americană.

Tyson a vândut mașina în 2001 și de atunci a trecut prin mâna mai multor colecționari. Anul acesta a trecut printr-un amplu proces de service, în timpul căruia i-au fost schimbate anvelopele, ambreiajul, suspensia față și sistemul de aer condiționat.

Acum, Ferrari-ul F50 a fost scos din nou la licitație.

Are 9.966 de kilometri și se vinde cu toate accesoriile.

Casa de licitații l-a evaluat la o sumă cuprinsă între 4.5 și 5.5 milioane de dolari (circa 5.3 milioane de euro).

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Sperăm că cine îl va cumpăra, îl va ţine în garaj să nu ne polueze.
    4 6
  • Seriff
    @mike si eu sper ca intr-o zi vei lua decizia corecta de a te interna la VOILA, ca ne-ai poluat destul cu ideile tale comuniste.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru