Un Jaguar XJR8/9 Le Mans pilotat de Justin Law a obţinut cel mai bun timp la Goodwood

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 15.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Goodwood Festival of Speed este o reuniune a celor mai interesante şi puternice automobile din toate timpurile, dar asta nu îi împiedică pe cei care efectuează celebra urcare să încerce doborârea recordului.

Justin Law a reuşit să obţină cel mai bun timp pe traseul din cadrul Festivalului de la Goodwood la volanul Jaguarului său XJR8/9 Le Mans, vopsit în celebrele culori "Silk Cut". Timpul de 45.95 secunde a fost obţinut în ultima sesiune de urcări cronometrate pe traseul de 1.85 kilometri. 

Este a cincea oară când Justin Law obţine cel mai bun timp la Goodwood, el reuşind această performanţă şi la ediţiile din 2003, 2005, 2008, 2009 şi acum în 2013 la volanul propriului său Jaguar Le Mans.

El a reuşit astfel să îl devanseze pe francezul Gregory Guilvert, care a efectuat urcarea de la Goodwood la volanul Peugeot-ului 208 T16 cu care Sebastien Loeb a bătut de curând recordul cursei de viteză de la Pikes Peak din Statele Unite ale Americii. Guilvert a stabilit un timp de 47.32 secunde. Locul trei a fost obţinut de spectaculosul prototip Lola-Drayson cu un timp de 47.34 secunde. La volanul prototipului Drayson s-a aflat Jonny Cocker. Acest automobil electric a doborât de curând recordul pentru cea mai rapidă maşină electrică din lume.

Recordul traseului de la Goodwood a fost stabilit în 1999 de către Nick Heidfeld la volanul unui monopost de Formula 1 McLaren MP4/13: 41.6 secunde.

Via Goodwood Festival of Speed

Comentarii (2)

  • Pacat ca nu era Loeb la volan ca il spulbera si pe asta :)) ...
    10 2
  • urcarea e demonstrativa... nu se forteaza pe acel traseu
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru