Un model unicat Porsche Project Gold bazat pe 993 Turbo a fost vândut la licitație: prețul a ajuns la 2.7 milioane de euro

de Daniel Popescu
Marti, 30.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a obținut 2.7 milioane de euro din vânzarea unui model special Project Gold bazat pe 993 Turbo, în cadrul unei licitații organizate cu ocazia împlinirii a 70 de ani de existență.

Porsche sărbătorește 70 de existență prin intermediul a numeroase evenimente, iar unul dintre ele este o licitație specială Porsche 70th Anniversary Auction 2018 în cadrul căreia au fost vândute 51 de mașini.

Cea mai importantă dintre ele este Porsche Project Gold, un model unicat din cadrul seriei limitate "911 Turbo Classic Series". Bazat pe 993 Turbo, Porsche Project Gold a fost restaurat într-o perioadă de 18 luni și a primit un motor biturbo de 450 de cai putere.

Așa cum sugerează numele, culoarea caroseriei este Golden Yellow Metallic, iar la interior există de asemenea unele inserții aurii pe pielea de pe scaune, bord și volan.

Oficialii Porsche estimau că modelul unicat va fi vândut pentru circa 155.000 de euro, însă licitația a fost una spectaculoasă: într-un interval de numai 10 minute au fost plasate 37 de oferte, iar prețul final a fost de 2.743.500 de euro.

Noul proprietar este anonim și va putea utiliza mașina doar pe trasee private, întrucât aceasta nu este omologată să fie condusă pe drumuri publice.

După plată impozitelor, Porsche va rămâne cu o sumă netă de aproape 2.6 milioane de euro care va fi donată Fundației Ferry Porsche, care se ocupa cu acțiuni caritabile și cauze sociale.

Via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru