Un nou record de consum: 684 de kilometri cu un singur litru de carburant

de Daniel Popescu
Joi, 15.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O echipă de studenți din Toulouse a doborât un nou record de consum: un prototip de 66 de kilograme cu un singur loc a parcurs 684.7 kilometri cu un singur litru de etanol.

Competiția European Shell Eco Marathon desfășurată recent la Londra a marcat un nou record mondial de consum în cadrul probei Urban Concept dedicat vehiculelor cu motoare cu combustie internă.

O echipă de studenți de la Universitatea Paul-Sabatier din Toulouse a participat la competiție cu un prototip TIM 07 cu un singur loc realizat din materiale compozite care cântărește doar 66 de kilograme.

Realizat într-un interval de 2 ani, prototipul utilizează un motor hibrid de 0.27 litri, iar în cadrul competiției a reușit să parcurgă distanța de 684.7 kilometri cu un singur litru de etanol, adică echivalentul unui consum de 0.15 litri la 100 de kilometri. Acesta este un nou record de consum la această categorie, mai bun cu 22 de kilometri comparativ cu precedentul record.

Recordul mondial la toate categoriile a fost stabilit însă în 2012, atunci când echipa Polytech'Nantes a reușit să parcurgă 10017 kilometri cu echivalentul unui litru de benzină cu un vehicul echipat cu o baterie NiMH, pe circuitul Nogaro din Franța.

Via Turbo

Comentarii (8)

  • o viteza medie?
    un singur sofer?

    la noi?...se anunta seceta. Oamenii incep sa faca pregatirile sa iasa in camp iar patriarhia "adreseaza un îndemn staruitor ierarhilor, clericilor şi credincioşilor ortodocşi sa intensifice rugaciunea pentru ploi liniştite.....bune pentru rod bogat".

    studentii aia francezi(!!!) isi pierd vremea....
    7 5
  • rotila
    valorile s-au obtinut in parcurs real, sau tot in laborator? sigur softul are doua variante . bidonul cu apa pe care il lua pilotul in masina, a fost verificat?
    2 2
  • Nu stiu de ce dar parca vad ideile lui Aurel Persu in aceasta masina.
    2 0
  • @vianu Ce treaba are masina cu ... patriarhia?! Cu ce deranjeaza daca se roaga popii pentru ploaie? Oamenii isi fac cel putin datoria si asta nu e un lucru rau. De-aia sunt acolo, sa se roage samd. Daca e s-o dam in altele, mai bine ar da presedintele mesaj ca politicienii sa inceapa sa lucreze pentru tara, doctorii sa ia mai putina spaga, politistii sa nu mai mearga la petreceri cu interlopiii ... Ti-a casunat tie pe popi, hai bey ...
    4 0
  • @Ara
    1. ideile lui Persu...sunt doar un principiu fizic. Daca vrei sa vezi si in aviatie chestiunea, uita-te la profilul bombardierului american B2.
    Persu nu a inventat nimic, din nefericire.
    2. mie sa mi se casune pe patriarhi, unde ai vazut tu asta? Eu ii iubesc pe sutanisti. Observam, nevinovat, discrepanta dintre mentalitati.
    0 3
  • @ara
    lasa-ma sa iti zic mura in gura
    In 2017 poti sa mergi cu 1 litru de *etanol pentru ditai distanta, iar in Romania inca nu este popular sistemul de irigatii, in schimb taranii apeland la ajutorul a ceva ce nu exista, ca sa controleze ceva ce este foarte greu de controlat.
    2 3
  • @vianu. Eu am scis ca vad o aplicare a ideilor lui Persu. E un principiu fizic, dar el a aplicat primul principiul. Persu a inventat ceva, totusi, - automobilul aerodinamic, primul de acest fel. https://ro.wikipedia.org/wiki/Aurel_Persu
    @lorinczi pastreaza murele pentru tine. Daca nu s-a inventat aparatul care sa-l detecteze pe Dumnezeu nu inseamna ca nu exista. Ma rog, discutia e lunga si nu e locul sa ne bagam in ea... Apropos, stiai ca apa de ploaie e mai buna decat cea de la irigatie?
    2 1
  • hai sa lasam lucrurile asa
    1. studentii n-au copiat nimic ci au aplicat un principiu elementar care, oricum a fost analizat si reanalizat de la primele idei a lui Persu.
    2. poate ca e mai buna apa din irigatie decat cea care NU vine in urma unor incantatii puerile catre un barbos imaginar.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru