Un nou record doborât de Nissan Leaf, cea mai căutată mașină electrică din lume: 400.000 de unități vândute de la lansarea din 2010

de Paul Cosma
Miercuri, 06.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan Leaf, cea mai vândută mașină electrică din lume, a devenit și prima din categoria ei care depășește bariera celor 400.000 de unități vândute. Anul trecut, Leaf marcase comercializarea a 300.000 de unități de la lansarea inițială din 2010.

Nissan Leaf este mașina electrică cu cele mai mari vânzări din lume, iar constructorul japonez a anunțat acum atingerea unui nou prag simbolic.

De la lansarea sa din 2010, modelul electric s-a comercializat în peste 400.000 de unități la nivel global, în conditile în care modelul a avut o disponibilitate limitată în prima parte a producției, iar pe piața europeană a putut fi achiziționat doar de pe principalele piețe.

Cu numai un an în urmă, Nissan sărbătorea comercializarea a 300.000 de unități Leaf, un indicator pentru cererea mare de care se bucura mașina electrică.

Potrivit Nissan, modelul Leaf este disponibil în 50 de piețe la nivel global, urmând să intre pe alte 13 piețe până la sfârșitul anului.

Nissan Leaf este disponibil pentru prima oară pe piața din România odată cu lansarea celei de-a doua generații. Prețul de bază este de aproape 34.000 de euro, însă scade la numai 23.000 de euro prin cumularea bonusurilor Rabla Plus și Rabla Clasic.

Livrările către clienții finali vor începe în luna iunie. 

Via Nissan

Comentarii (2)

  • Mai asteptam 10 ani, pana scade pretul la jumate...
    1 0
  • Marius
    Pe urmele lui.... Toyota Prius.
    Felicitari!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru