Un nou record: un Ferrari 250 GTO a fost vândut la licitație pentru 48.4 milioane de dolari

de Cornel Șocariciu
Luni, 27.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre cele 36 de exemplare Ferrari 250 GTO produse între 1962 - 1964 a devenit cea mai scumpă mașină vândută vreodată în lume: 48.4 milioane de dolari.

Cu ocazia Concursului de Eleganță de la Pebble Beach, casa RM Sotheby’s a organizat o nouă licitație. În cadrul evenimentului și-a "făcut loc" și un Ferrari 250 GTO fabricat în 1962.

Modelul produs de constructorul italian a devenit în ultimii ani o piesă rară de colecție apreciată de toți iubitorii de vehicule istorice. Ferrari a produs doar 36 de unități între 1962 și 1964, iar exemplarul scos la licitație de RM Sotheby’s are o poveste specială. Exemplarul cu numărul de șasiu 3413GT a fost al treilea produs în seria 250 GTO și, inițial, a fost utilizat ca mașină de teste.

După o participare experimentală în cadrul Targa Florio din 1962, mașina a fost vândută lui Edoardo Lualdi Garibaldi. Acesta a luat startul în 10 curse în 1962: nouă dintre acestea au fost câștigate, iar a zecea a fost încheiată pe locul al doilea. Astfel, mașina a câștigat titlul național în Italia la categoria GT.

În urma licitației, acest Ferrari 250 GTO a fost cumpărat pentru suma de 48.4 milioane de dolari și a devenit cea mai scumpă mașină vândută vreodată în lume.

Vechiul record a fost stabilit în 2014, tot de un 250 GTO. Atunci, mașina a fost vândută pentru suma de 38.1 de milioane de dolari. Evident, vorbim despre o licitație publică, pentru că există informații conform cărora, un exemplar al aceleiași serii a fost achiziționat anul acesta pentru suma de 70 de milioane de dolari într-o tranzacție privată.

Via | Bloomberg

Comentarii (1)

  • SIMPLE MINDS
    Suma obtinuta e, daca vreti ,echivalenta restantelor la intretinere a oricarei asociatii de locatari dintr-un cartier obscur al Bucurestiului !:-)))
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru