Un Porsche 911 vechi de 30 de ani, transformat într-o mașină electrică de 500 de cai putere

de Tiberiu Safta
Miercuri, 05.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania britanică Everrati a transformat un Porsche 911 Cabriolet clasic, din generația 964, într-o mașină complet electrică. Vechiul motor boxer de 6 cilindri a fost înlocuit cu un propulsor electric de 500 de cai putere și promite o autonomie de 322 de kilometri.

Generația cu numele de cod 964 a lui Porsche 911 a debutat în 1989 și a fost produsă până în 1994. O companie britanică, numită Everrati, a transformat un exemplar Porsche 911 Cabriolet din această generație într-o mașină electrică.

La exterior, mașina arată la fel ca modelul original și primește o caroserie cu aripi puternic evazate, mai ales în partea din spate. De aici vine și numele modelului cu zero emisii, 964 Wide Body Cabriolet. Șasiul provine, de asemenea, de la modelul original, însă suspensia este complet nouă și este reglabilă electronic.

Evident, cea mai mare schimbare se află sub capotă. În locul tradiționalului motor boxer cu 6 cilindri avem un propulsor electric de 500 de cai putere. Acesta este alimentat cu o baterie de 62 kWh, iar modelul electric promite o autonomie de 322 de kilometri. Everrati spune că mașina atinge 100 de km/h în circa 4 secunde, dar nu a oferit date despre viteza maximă.

Pentru cei care consideră că 500 de cai putere este prea mult, Everrati oferă și un propulsor cu zero emisii care dezvoltă 440 de cai putere.

Noul Everrati Porsche 911 964 Wide Body Cabriolet este construit în Marea Britanie, însă va fi asamblat și în Statele Unite.

Everrati nu a menționat prețul modelului electric și nici nu se știe în câte exemplare va fi construit.

via Everrati

Comentarii (8)

  • Dar care este scopul acestor transformari? Ma poate ajuta cineva?

    De ce ai cumpara un Porsche vechi cu motor electric. E ca si cum i-ai pune silicoane Mona Lisei. O fi pentru taxe?
    11 6
  • Seriff
    Ce bataie de joc, asa ceva ar trebui sa fie ilegal.
    11 6
  • Ideea nu este nouă şi sunt convertite zeci de maşini astfel.

    Plăcerea de a o conduce, pe această versiune electrică este clar mai mare decât la vechea şi problematica termică
    7 13
  • Seriff
    @Mike placerea de a conduce a disparut, cine isi conduce asa ceva conduce strict pentru motorul termic, pentru lgbt, contabili, travestiti exista variante electrice noi, gen Tesla.
    Apropo am auzit ca la Promenada daca iti faci rezervare din timp te lasa sa stai printre primii la coada rusinii la incarcat mizeriile electrice.
    8 9
  • La psihologi ar trebui instalate prize de încărcare… la cum se complica lucrurile acolo vor ajunge cei care “investesc” 60.000 de euro intr-o electrică. Încă 3-4 luni si la fiecare priza vor fi 10 Spring-uri indiferent de ora si anotimp. A… si lângă lacuri ar trebui prize, pescuitul poate ajuta cât aștepți si dacă ai noroc rezolvi si de o masa, uite câte oportunități…. dacă ești vegan, asta este n-ai noroc.
    La subiect… nu văd nici o problema ca se fac asemenea modificări, mașinile sunt jucării pentru mulți si mulți se joaca cu ele, mai ales in zona Porsche.
    5 3
  • O blasfemie
    7 5
  • @Sheriff...
    Minţi de îngheaţă apele...

    NFS Underground ai jucat?
    4 5
  • Seriff
    Da am jucat, nu era nici o mizerie electrica prezenta in joc, nici in jocurile mai noi cu masini nu vezi electrice, ar fi culmea, lumea nu le vrea, sunt niste jucarii inutile ale bogatilor care nu au ce face cu banii.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru