Un viitor 718 Boxster Spyder RS este "fezabil" pentru Porsche

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 23.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Doi oficiali Porsche susțin că un viitor 718 Boxster Spyder RS ar fi "fezabil" pentru constructorul din Stuttgart. Totuși, o decizie în acest sens nu a fost luată încă.

În 2021, Porsche a lansat 718 Cayman GT4 RS. Acesta este echipat cu un motor de 4.0 litri, aspirat natural, care dezvoltă 500 de cai putere și 450 Nm, suficient pentru a propulsa modelul german până la 100 de km/h în doar 3.4 secunde.

Acum, doi oficiali ai producătorului din Stuttgart susțin că și Boxster ar putea primi, cândva, o versiune de înaltă performanță. Ar putea fi denumită 718 Boxster Spyder RS. Totuși, nu a fost luată o decizie în acest sens.

"Mi-aș putea imagina un așa model. Cred că este fezabil și interesant, dar nu este confirmat," a precizat Andreas Preuninger, responsabil de modelele GT, pentru publicația australiană Drive.

Mai mult, un asemenea proiect ar primi undă verde și din partea lui Frank-Steffen Walliser, vice-președinte modele 911 și 718. "Teoretic, este posibil. Dacă îl vom lansa, nu știu. Întrebarea este unde să îl poziționăm," a declarat el pentru aceeași publicație.

Walliser nu vede un viitor 718 Boxster Spyder RS ca un model exclusiv pentru circuit, din cauza plafonului retractabil.

Dar ar fi o adiție "superbă" pentru gama RS, a mai spus acesta.

via Drive

Comentarii (2)

  • Edikkk
    V8 boxer, 8 cilidri, 4 litri.... wow.... AR PUTEA FACE....

    cu tehnologie din anii 1800 toamna
    1 3
  • Seriff
    Tehnologia aia din 1800 toamna e peste tehnologia din 2022, adica cea de pe masinile electrice, autonomie mica, timpi de incarcare mari, preturi mari, intr-un cuvant regres.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru