Undă verde pentru ProPilot: Nissan începe în februarie testele cu un Leaf autonom pe străzile din Londra

de Daniel Popescu
Sambata, 14.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit startul programului de teste pentru maşini autonome. O versiune special modificată a electricului Nissan Leaf va străbate străzile din Londra începând din luna februarie.

Nissan este unul dintre constructorii care mizează pe dezvoltarea unor tehnologii autonome.

Potrivit unor anunţuri anterioare, Nissan Qashqai şi Nissan Leaf vor deveni începând din 2017 primele modele ale producătorului care vor beneficia de sistemul ProPilot, care în stadiul iniţial de dezvoltare va permite maşinii să-şi păstreze singură banda de mers pe autostradă, fără intervenţia şoferului.

Pentru a pregăti aceste lansări, Nissan a anunţat startul unui proiect de teste cu un Leaf echipat cu sisteme autonome care va străbate străzile din Londra. Testele vor începe în luna februarie, iar pasagerii maşinii autonome vor fi inclusiv experţi tehnici şi de siguranţă, dar şi oficiali guvernamentali.

Practic, aceasta va fi prima demonstraţie din Europa a sistemelor autonome dezvoltate de Nissan. "În numai câteva săptămâni, vor exista câteva exemplare de Nissan Leaf care se vor conduce pe străzile din Londra folosind tehnologiile noastre autonome. Se întâmplă chiar acum, în Marea Britanie şi în Europa", spune Paul Willcox, preşedintele Nissan Europa.

Via Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru