Unicitatea costă: singura mașină din lume construită din titan are un preț de 2.5 milioane de euro

de Bogdan Mirică
Marti, 09.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Icona Vulcano Titanium este singura mașină din lume construită în întregime din titan. Producerea sa a însumat 10.000 de ore de lucru manual, de unde și prețul exorbitant.

Există destui excentrici cu milioane de euro în cont. Probabil asta și-au spus cei de la Icona, o casă de design italiană, cu sediul în Shanghai. Oamenii de creație ai carosierului s-au gândit că ar putea exista un client pentru singura mașină construită din titan și s-au apucat să o dezvolte.

Așa a luat naștere Vulcano Titanium, un supercar produs într-un singur exemplar, evaluat la 2.5 milioane de euro. Singura mașină din lume construită din titan are un preț care îl egalează pe cel al unor modele cu renume, produse de Bugatti, Pagani sau Koenigsegg. Însă el este complet justificat de procesul de producție îndelungat și de cele 10.000 de ore de muncă manuală.

Vulcano a debutat pentru prima dată în anul 2013, ca un exercițiu de design al celor de la Icona. Pe atunci, prototipul avea o caroserie din aluminiu și materiale compozite. Anul trecut, cu ocazia Concursului de Eleganță de la Pebble Beach, Icona a dezvăluit versiunea finală a mașinii pe care astăzi o vinde.

Esential 10.000 de ore de muncă a necesitat construirea singurei mașini din titaniu din lume.
670 de cai putere oferă supercarul Icona Vulcano Titanium.
355 de km/h este viteza maximă a lui Vulcano Titanium.
Pe lângă caroseria din titan, Icona Volcano beneficiază și de un set de jante din aluminiu, cu dimensiuni de 20 și 21 de inch, anvelope Pirelli P Zero și sistem de frânare Brembo cu discuri din carbon ceramic și șase pistonașe pe față, patru pe spate.

Habitaclul este de fapt o celulă din fibră de carbon, căptușită cu piele alcantara și Poltrona Frau. Locul instrumentelor de bord este ținut de un ecran digital cu dimensiunea de 12.3 inch, în vreme ce sistemul multimedia se proiectează pe un al doilea ecran cu funcție tactilă și butoane inspirate de cele ale avioanelor de vânătoare. Scaunele sunt construite și ele din fibră de carbon și sunt de proveniență Sabbelt.

Inima noului supercar din titaniu este un motor V8 de 6.2 litri, împrumutat de la Chevrolet C6 Corvette ZR1, poziționat în partea din față, dar în spatele axei anterioare pentru a oferi o mai bună ținută de drum. Puterea totală este de 670 de cai, iar cuplul motor ajunge la o valoare uriașă de 840 Nm. Toate resursele sunt transmise punții spate cu ajutorul unei cutii cu padele amplasate în patele volanului. Accelerația de la 0 la 100 de km/h se realizează în aproape trei secunde, iar viteza maximă se oprește la 355 de km/h.

Comentarii (3)

  • la asata cel putn nu-ti da garantie la tabla...
    11 0
  • Norbert
    Nu vreau sa fac pe desteptul dar materialul la care va referiti nu este "titaniu" in limba romana ci titan. https://ro.wikipedia.org/wiki/Titan
    15 0
  • Calingura
    Intaresc si eu observatia lui Norbert.
    Sunt totusi cuvinte elementare in limba romana; ne-am astepta sa fiti mai atenti.

    Si va atragem atentia pentru ca tinem la acest site nu pentru ca ne place sa facem pe desteptii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru