Unicul BMW THE 8 X JEFF KOONS, semnat de artist, vândut cu 436.000 de euro la licitație

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 06.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Singurul exemplar BMW THE 8 X JEFF KOONS, semnat de artist, a fost vândut la o licitație caritabilă cu 475.000 de dolari, sau, cu alte cuvinte, circa 436.000 de euro.

La jumătatea lunii februarie, BMW a prezentat un nou Art Car. Este vorba despre ediția specială THE 8 X JEFF KOONS, dezvoltată în colaborare cu artistul american Jeff Koons. Producția a fost limitată la doar 99 de exemplare, epuizate după doar 3 săptămâni de la debut.

Ultimul exemplar din această serie specială a avut parte de un tratament aparte. Mașina a fost semnată de artistul american, pe montantul B, iar acum a fost vândută la o licitație caritabilă organizată de celebra casă Christie's la New York.

Suma licitată a fost de 475.000 de dolari, sau, cu alte cuvinte, circa 436.000 de euro. Banii vor fi donați Centrului Internațional pentru Copii Dispăruți și Exploatați.

Noul proprietar al acestui exemplar special, semnat de Jeff Koons, va fi invitat de artist la un tur personal al studioului său din Manhattan.

Bazată pe modelul M850i xDrive Gran Coupe, ediția specială THE 8 X JEFF KOONS are un exterior finisat în 11 nuanțe diferite. Tema propusă combină elemente de pop-art cu figuri geometrice.

Aplicarea întregii grafici durează 285 de ore.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru