Un nou Art Car BMW: ediția specială THE 8 X JEFF KOONS, disponibilă și în România

de Alexandru Monenciu
Joi, 17.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW prezintă noul Seria 8 X Jeff Koons, o ediție specială primită de vârful de gamă al producătorului din Munchen. Aceasta a fost dezvoltată în colaborare cu artistul american Jeff Koons, va fi replicată în doar 99 de exemplare la nivel global, și poate fi comandată și în România.

BMW și artistul american Jeff Koons au colaborat pentru prima oară în 2010, la un Art Car. Este vorba despre un BMW M3 GT2 care a participat la legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans. Acum, constructorul bavarez și Koons și-au unit din nou forțele.

De această dată pentru o ediție specială a modelului M850i xDrive Gran Coupe. Denumită oficial THE 8 X JEFF KOONS, aceasta va fi replicată în doar 99 de exemplare, la nivel global. Mai mult decât atât, mașina va putea fi comandată și în România, desigur, în limita celor 99 de unități.

Noul BMW Seria 8 X Jeff Koons are un exterior finisat în 11 nuanțe diferite, iar tema propusă de artist combină elemente de pop-art cu figuri geometrice. Aplicarea întregii grafici durează 285 de ore, tocmai de aceea pot fi "pictate" doar 2 exemplare în fiecare săptămână.

Ediția specială va fi asamblată la uzina BMW din Dingolfing, dar elementele exterioare (din plastic) vopsite vor veni de la fabrica pe care bavarezii o au în Landshut.

Pentru interiorul noului THE 8 X JEFF KOONS, constructorul din Munchen a pregătit o tapițerie, din piele, în două culori: albastru și roșu.

Nu lipsește o plăcuță specială care conține semnătura artistului american.

Inițial, un exemplar, semnat de Jeff Koons, va fi expus în centrul Rockefeller Plaza din New York. Apoi, mașina va fi vândută la licitația organizată de casa Christie's, în 4 aprilie. Întreaga sumă obținută, din vânzarea acestui exemplar special, va fi donată în scopuri caritabile.

Apoi, noul Seria 8 X Jeff Koons va fi prezentat la diverse evenimente, de pe mai multe continente, inclusiv la celebrul Festival al Vitezei de la Goodwood.

via BMW

Comentarii (6)

  • Mircea Badea
    electrica danseaza prin zapada..epic! : https://www.youtube.com/watch?v=9lNlwdhx7vA
    2 15
  • Oribilă măzgăleală, da-s curios câte milioane le-a halit nemților geniul creator al iepurașilor gonflabili. :-)
    https://en.wikipedia.org/wiki/Rabbit_(Koons)
    ...Care puțini știu c-a fost o vreme însurat cu ”angelica” Cicciolina. :-P
    Promovată și ea în politică exact ca nuca-n perete, deși unii văd normală asocierea bagaboantelor cu parlamentele.

    Anti-arta kitschoasă vândută întru degradarea programată a spiritului e o temă inepuizabilă, dar mă tem că s-o-nsera (și colegul @dan_grc s-ar supăra) dacă aș aprofunda.
    Și oricum nu doar BMW apelează la pseudo-ersonalități pentru reclamă = sufletul profitului.

    P.S. @Mircea_Badea: Ce are bre sula cu prefectura? Adică taycanul înzăpezit cu beamveul măzgălit.
    24 46
  • Cica "frumusetea" asta ar costa, cel putin in SUA, 350.000 de dolari. In conditiile in care este un "amarat" de M850i, nici macar M8 Competition.
    11 1
  • Am văzut “pe viu” noua seria 2 coupe art car, nu mi-a plăcut in mod special, dar in cazul de fata este mult mai negativă impresia.
    Ei știu de ce si pentru cine fac chestia asta, arta este subiectiva.
    8 2
  • Mircea Badea
    cred ca e masina lui Peacemaker.
    0 7
  • Albert
    E ca si cum as desena eu pe Arcul de Triumf. Pai, ala e un edificiu magnific in sine. Ala ma face mare pe mine, ca imi asociez numele, nu mizeria pe care o astern eu pe el. Asa si in cazul asta. Seria 8 e o realizare tehnica si estetica, o bijuterie. Masina il face mare pe asta, nu el pe masina. Ma rog, BMW are traditia asta sa isi deseneze masini. Andy Warhol este un alt idiot de seama in istoria marcii. Nu apreciez mazgalelile astea, desi nu exclud sa poata exista o grafica care sa fie atractiva, in cazul in care participa la vreo competitie sportiva.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru