UPDATE FOTO + VIDEO: Imagini noi cu Skoda Octavia facelift, cea mai vândută mașină străină în România

de Daniel Popescu
Miercuri, 02.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Octavia beneficiază acum de blocuri optice duble LED, o bară de protecţie redesenată şi un ecran de 9.2 inch la interior, iar opţional poţi alege un pachet de siguranţă asemănător cu cel de pe Superb.

La numai câteva zile de la debutul oficial al noului Octavia facelift, Skoda a publicat un set nou de imagini și un clip oficial al sedanului restilizat.

Primit cu oarecare reticență de public, din cauza designului neobișnuit al blocurilor optice, Skoda Octavia facelift încearcă să fie mai convingător cu o serie de imagini în mișcare.

Așa cum spuneam, cea mai importantă schimbare este remarcată la nivelul blocurilor optice, care acum sunt duble cu LED, după ce anterior doar luminile de zi beneficiau de această tehnologie. 

De asemenea, bara de protecţie este uşor modificată, la fel ca şi proiectoarele de ceaţă, în timp ce spatele a primit o restilizare pentru formatul luminilor LED. În schimb, pe lateral nu sunt vizibile aproape niciun fel de modificări, cu excepţia jantelor din aliaj care variază între 16 şi 18 inch.

La interior, Octavia a primit un ecran mai mare, care ajunge acum la o diagonală de 9.2 inch, la fel ca cel disponibil pe noul SUV Kodiaq.

Odată cu acesta au fost eliminate o bună parte dintre butoanele fizice în favoarea funcţiilor care pot fi accesate direct pe ecranul capacitiv.

Tot la interior am remarcat ca opţionale volanul încălzit şi măsuţele pliabile montate pe spatele scaunelor din faţă. Există inclusiv o cheie personalizabilă pentru ca mai mulţi utilizatori ai maşinii să-şi stabilească propriile setări.

Din punct de vedere al tehnologiilor de siguranţă, Octavia preia o bună parte dintre opţiunile disponibile pe nava amiral Superb. Printre ele se numără sistemul Front Assist cu funcţie de detecţie preventivă a pietonilor, Rear Traffic Alert sau Blind Spot, în timp ce sistemul de asistentă la parcare a fost îmbunătăţit.

Gama de motorizări este alcătuită din 5 unităţi TSI pe benzină şi 4 unităţi TDI diesel, care variază între 1.0 litri şi 2.0 litri, în timp ce puterea este între 86 CP şi 186 CP, iar cutiile de viteze sunt automate cu dublu ambreiaj DSG. Versiunile superioare, cu motoare TSI de 1.8 litri şi TDI de 2.0 litri pot fi achiziţionate şi cu tracţiune integrală.

Şi pentru că a venit vorba despre achiziţie, Skoda Octavia facelift va putea fi comandată de la sfârşitul acestui an, iar livrările vor începe în prima parte a anului viitor.

Cel mai probabil, aceasta va avea succes şi în ţara noastră, întrucât Octavia este cel mai bine vândut model de import în România din ultimii 5 ani, cu un total de 18.000 de unităţi, dintre care 2.300 în prima jumătate a anului curent.

Via Skoda

Comentarii (57)

  • Hai maa... ce-i cu farurile alea?... Mi-a stricat ziua...
    108 11
  • Tembelus Rex
    "Frumoasa foc" iar motorizarea de un litru e "super tare"....
    66 19
  • Eu sunt fan Skoda, dar facelift-ul asta e cam FUGLY!
    62 12
  • kalashnikov
    sper ca astea nu sunt imagini oficiale, daca da, inseamna ca s-au tampit cu noua fata....
    62 12
  • Arata super, pot sa spun ca patratelul de Octavia 1 e lux pe langa Smigal asta.
    43 9
  • Credeam ca dupa operele astea de arta din trecut, lumea a invatat cam ce nu da bine in materie de faruri
    BMW:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/94/2001_BMW_316ti_(E46)_hatchback_(2015-08-07)_01.jpg
    Mercedes: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/1999_Mercedes-Benz_E_240_(W_210)_Elegance_sedan_(2011-11-17)_01.jpg
    15 6
  • Tot cu frana de mana au ramas.....si Seat a inlocuit frana de mana pe Leon facelift.
    23 10
  • Costin
    Au stricat-o, nu stiu ce le-a venit!!!
    33 5
  • Scrooge
    Sigur nu e un E-Klass modificat de baieti si pus pe autovit ??
    38 5
  • Hunter
    Sunt curios daca acele faruri sunt impreunate, adica vin sub forma unui singur bloc optic si doar plasticul de la spoiler face acea despicatura sau efectiv sunt 4 bucati de faruri individuale.
    Ma gandesc doar la Yeti-ul fara facelift, cel cu farurile alea de ceata rotunde, in cazul caruia, acele blocuri optice rotunde fac corp comun cu farurile...si cand iei o piatra fie in far fie in blocul optic de ceata, schimbi tot :)
    22 4
  • andrei
    urata cu spume..
    29 11
  • Asa uratenie rar mi-a fost dat sa vad
    31 11
  • @Hunter Sunt ca la Yeti... http://indianautosblog.com/wp-content/uploads/2016/04/2017-Skoda-Octavia-front-three-quarters-rendering.jpg

    Da, nefericit designul frontal...
    23 3
  • Eu sunt posesor de Octovia 3 si asteptam cu nerabdare sa apara face-liftul, ptr ca vroiam sa schimb cu modelul nou....dar dupa ce am vazut pozele astea nu mai schimb tot cu Octavia...pacat ca au stricat partea frontala cu farurile astea...
    28 5
  • Parca Skoda Kodiaq e muult mai frumoasa
    11 4
  • Nu imi vine sa cred! La partea din fata ai impresia ca este o copie chinezeasca a Octaviei. Doar atat au putut cei de la Skoda? Mai bine o lasau ca inainte, ca oricum se vinde bine!
    De mult nu am mai vazut ceva asa de urat! Cred ca in realitate arata si mai hidos.
    39 5
  • @Vali Si modelul din articol e tot Octavia 3, doar ca facelift. Cine isi schimba un model de 3 ani cu faceliftul? Asteapta modelul complet nou, Octavia 4 si vezi atunci daca o sa-ti placa.

    Oricum la Octavia o generatie tine 8-9 ani. Probabil ca vor merge cu faceliftul inca vreo 4-6 ani.

    Daca vrei neaparat sa schimbi masina dupa 3 ani si nu esti fan VAG (eu recomand oricui sa gandeasca pragmatic si sa nu mai fie fan in ziua de azi al unui brand, pentru ca nu merita - doar cele clasice merita sa aiba clubul de fani) si vrei tot sedan, vezi noul Civic. Are 3 motorizari: turbo-beninare 1.0 129 cp, 1.5 182 cp (singura disponibila la lansare) si diesel-ul bi-turbo 1.6 160 cp. Ca design e tot dubioasa, love and hate cum zice englezul, insa e peste orice Octavia, incepand cu finisarile/materialele si teminand cu confortul si dinamica. Honda e la nivel de VW. De fiabilitate nu mai zic, insa probabil ca nu conteaza pentru tine daca schimbi odata la 3-4 ani masina. Partea mai nasoala e pretul. Gandeste-te pe la vreo 25.000 in cazul Hondei.

    Megane-ul nou sedan arata iar bine, insa as zice ca e sub Octavia, mai ales ca ofera solutii tehnice mai putin avansate.

    Elantra noua e iar o optiune, insa intra cam in aceeasi categorie cu Megane-ul.

    Restul de berline compacte de pe piata nu merita luate in considerare. Sunt ori prea vechi si plictisitoare (Jetta) sau ofera putine motorizari si dotari si-s plictisitoare (Corolla).
    13 14
  • octavia
    Urate faruri! O sa aiba un impact negativ asupra vanzarilor,garantat.
    22 9
  • Eu cred ca asta e cel mai nereusit facelift din istoria auto! Sper ca e o gluma.

    sincer acuma, cunoasteti exemple concrete in istorie cu exemple mai proaste ca asta?
    27 11
  • Mecanicu'
    O masina foarte utila, fiabila - in testele Dekra a obtinut locul 7 - si relativ ieftin de intretinut...daca se poate diminua pretul, atunci treaba e chiar buna, pt. ca pretul de nou este cam mare parerea mea.
    10 4
  • Pasvante Abidabate
    Hai lasa-on pisici de treaba. Bai si ce vroiam sa-mi cumpar Octavia 3 cu ''super suspensie'' ( de caruta ) dar acum cu faceliftul......... Chiar o arata o masina mai urata ca Octavia ? Si 1 e mai frumoasa.
    15 23
  • @Andy nu vroiam sa o schimb chiar acum la 3 ani jumate cat are masina. O schimbam la 5 ani cand terminam leasingul. Masina este foarte buna si as fi mers tot pe Octavia facelift, asta era ideea. Oricum as vrea sa vad si cum o sa fie Kodiaq live, din poze arata bine si sper sa fie asa si in realitate.
    11 3
  • ''De fiabilitate nu mai zic, insa probabil ca nu conteaza pentru tine daca schimbi odata la 3-4 ani masina.'' Ca deobicei delirezi. Baiatule un roman abea poate achita 20 mii euro ( suma unui model compac ) in 5-6 ani, iar tu spui sa o schimbe? Te crezi in Germania acolo unde dai masina aflata deja in leasing + diferenta si-ti cumperi alta ? Pe ce planeta traiesti ? Pe Marte ? Aici SH-ul face legea , pana si astea sunt intretinute la colt de strada . Fiabilitatea nu conteaza ? Daca in aia trei ani in care zici ca o vinzi dupa ti se strica motorul ce-i faci ? Stii sigur cand sa o vinzi ? In 3 ani faci peste 80.000 km , rulaj la care incep problemele la motoarele VAG.
    7 16
  • ''Honda e la nivel de VW''

    Baiatule, VW inca foloseste osii de carucioare si tu zici ca-i peste VW . Tu te auzi ce vorbesti ? Ai auzit de Honda Prelude cu sistem de virare integrala ? De Honda Clarity pe hidrogen ? De Honda Legend ? Sezi bland flacau.
    12 22
  • la nivel *
    3 8
  • @Pasvante Abidabate by macaronescu
    Tu vezi de urateniile tale de chinezarii asiatice si lasa masinile bune in pace !
    11 10
  • Nu stiu ce le-a venit sa imprumute design-ul farurilor de la vechiul e class. Mai bine le faceau rotunde sau ovale ca la E-ul si mai vechi. Cred ca ar fi dat mai bine.
    Probabil si-au luat revansa la copiat faruri cand C class facelift in 2010 parca le-a imprumutat design-ul farurilor de la Skoda Octavia 2 facelift.
    3 13
  • @coropisnita.frustranta
    Nu cred ca-i ceva mai urat decat Soda asta, pardon Skoda. Tu cumpara-ti masini hitleriste cu osie spate ca si masinile de razboi ale fostei Germanii naziste :))))))

    Ahh, era sa uit, tu esti doar un pusti cordit care-l sustine parintii financiar .Fara ei nu valorezi cat mucii din nas :))))
    7 18
  • Tralala
    Faruri cu LED? Dacia le-a luat-o inainte! :))
    3 9
  • inexorabil
    @Automarket, pentru ceea ce urmează să vă mărturisesc, puteți să mă ștergeți cu 20 de radiere concomitent, că nu-mi pasă: sunteți execrabili ȋn privința deontologiei jurnalistice!!!

    Gata, am vărsat-o, mi-o asum, mă simt eliberat! Da’ zi de zi osii, punți și suspensii, “asezonate” cu mizerii verbale, uneori de cea mai joasă speță – păi, cât să mai rezistăm? Poate chiar vă place mocirla, dragilor, mai știi?? Porcărie și la propriu, și la figurat.

    Măi, ce-a zis-o ăsta, Goethe – “După libertatea presei nu țipă decât cel care vrea să abuzeze de ea”. Nu mai bătătoresc fața pământului oamenii de spirit – iar nostalgicii care vor ȋncerca să-i imite, dar fără a poseda nervi de oțel ȋn contra taifunului “tâmpirii globale”, vor da neȋndoielnic chix…

    Asta e; reprezentațiile Circului Grobus (de la “grobian”) & Agramatus merg ȋnainte, iar redactorii vând tichetele de acces…
    22 9
  • @@coropisnita.frustranta by mascarescu complexescu
    Masini mai urate ca cele asiatice chinezesti, japoneze si koreene nu exista in lume. Lexus si Toyota mai ales sunt niste orori de design. Tu ramai la visul tau de a avea o toyota si lasa Skoda ca nu o sa faci tu bani nici de Felicia SH dar apoi de Octavia noua !
    ps. Mai bine sustinut financiar de familie decat sclavete ca tine la patron ! Asta in cel mai bun caz. Tu probabil fiind un somer muritor de foame in catunul lui. Ma intreb cum faci cu net-ul...ca in coliba ta sigur nu ai asa ceva. Sa ii pupi mana vecinului ca te lasa si pe tine pe net sa ne spui noua aici cum e osia nu stiu cui si sa il amintesti Hitler :))))
    11 18
  • Tinand cont ca AM nu sterge comentariile aberante (care apar la fiecare post), sustin in continuare ca personajul X-ulescu e redactor la ei si face trafic. Faza ca-si face din cand in cand profil (care e cica banat odata la 2-3 luni) e praf in ochi.

    Cu cat ii raspundem, cu atat creste traficul la fiecare articol. Think about that!
    15 5
  • Nelu.Pantofaru
    Desi Skoda nu au avut design superb sau wow, ultima generatie de octavia si superb chiar mi s-au parut ca arata bine, chiar bine de tot. Insa fata acestui model l-au stricat de l-au facut praf. Eu mi-as lua SH numai sa nu vad modelul asta.
    7 4
  • @Andy, de acord cu tine.
    3 3
  • Scuzati-mi trantelile gramaticale, nu am absolivg bacul nici acum.
    3 8
  • inexorabil
    Tot ce-i posibil, dragă Andy! Oare nu și eu am aruncat odată pe piața speculațiilor “petarda” conform căreia Ȋnalt Prea Sfințitul (Ȋ.P.S.) Mafiosie (Mafia + osie) ar “coincide” cu un dealer local Toyota sau cu un trepăduș “bun de gură” (dar slab de pix…) din serviciul acestuia?

    Ȋnsă, dacă s-ar adeveri teoria ta “demențială”, Andy, atunci nu mi-aș putea ȋnchipui batjocură și gravitate mai mari…Sper, totuși, ca realitatea să fie cea care ne vine cel mai lesne de acceptat. Pentru binele tuturora!

    PS: al doilea Andy din seria de mai sus nu este, de fapt, Andy, fiindcă niciun individ zdravăn la devlă de pe lumea asta nu s-ar lua singur peste picior și ȋncă ȋn fața publicului! Așadar, ar fi de preferat să te…loghezi, Andy, ca să nu-și mai permită nimeni nimic…
    8 4
  • @inexo
    Cat mai ai de gand sa aberezi pe aici ? Nu esti in stare sa accepti comentariile altora ? Noua crezi ca ne convine sa-ti citim zilnic posturile ?
    3 12
  • inexorabil
    Care “nouă”, Scălâmbichie? Așa se jucau și bolșevicii cu noțiunile și ȋși atribuiau calități inexistente: “Noi, poporul, al cărui sânge l-au supt burghezii și moșierii”…

    “Comentariile altora” ? Nu, ești doar tu, singur pe miriștea smintelilor voluntare și ȋn niciun caz nu ne ȋntâmpină, din partea ta, comentarii, opinii, demonstrații și concluzii avizate. “Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? […] Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc. De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte” (selecție din Matei 7).

    Automarket, dacă așa stau lucrurile, atunci cred că, la un moment dat, veți rămâne doar voi și protejatul vostru, căci or intra alde gură-cască pe aici pentru a savura “show”-ul (și publicitatea aferentă), dar va trebui să le oferiți și alte motive ca să devină vizitatori statornici, numai că, recepționând ȋn mufarină doar osii de cărucioare, punți rigide și flegme pline de mânie proletară “antihitleristă”, n-ar fi exclus să li se aplece ȋntr-un final…Om trăi și om vidé!

    PS: Ce să vezi? Verbul “a abera” nu mai este demult vehiculat de limba română, cu care te-ai certat la cuțite, după cum se prea observă…Și mai ai tupeul să pretinzi credibilitate de la Cetate, nț-nț-nț.
    8 5
  • Mecanicu'
    Ceva absolut dezgustator de la VW, se intampla chiar acum...apare pe toate site-urile "Oferta speciala Passat Executive 19.844 Euro (TVA inclus)"

    http://oferte.volkswagen.ro/executive/passat-executive/?utm_source=GoogleCPC&utm_campaign=Executive&utm_medium=Search

    cand deschizi oferta de fapt este un Passat Trendline 1.6 TDI/120 CP - trendline pentru necunoscatori cel mai ieftin passat posibil

    De ce sa atribui celui mai ieftin produs din gama titulatura de "Executive" care duce cu gandul la premium?
    ca sa duci clientii in eroare exact, v-ati prins sunteti minunati...

    Protectia consumatorului ar trebui sa se sesizeze pentru reclama mincinoasa si ar merita si un articol extrem de critic din partea automarket, cei de la Porsche Romania!

    Reclamele au inceput sa fie ca stirile eronate de pe mai toate portalulurile de stiri: "de necrezut dezastrul ce s-a putut intampla aseara la Oltenita" si din articol afli ca un bloc a ramas fara apa calda...

    Nota bene: sunt posesor de passat B8, deci consumator de VW...
    11 10
  • Mecanicu'
    Titulatura de Executive este insotita si de imaginea un VW Passat R line sclipitor, cu faruri led, geamuri fumurii...dar de fapt masina care se vrea vanduta are doar volan, scaunele cele mai ieftine si portiere...

    Mmmm??
    10 6
  • andrei
    cand credeam ca skoda nu poate face masini mai insipide...a iesti asta...
    10 5
  • Mie-mi place cum arata si pun pariu ca o sa se vanda cel putin la fel de bine precum modelul fara facelift.
    12 6
  • @inexorabil De cate ori incerc sa citesc comentariile tale ma doare capul... Ai probleme la mansarda ;)
    9 13
  • @Starlea
    Pe mine nu ma doare capul dar efectiv imi pica capul pe birou de somn cand incerc sa ii citesc romanele. Scrie mult si prost ! E plictisitor rau. Face dintr-o idee un roman. E stilul lui....nu ai ce-i face :)))
    5 12
  • @Starlea

    Eu zic sa incerci sa folosesti un dictionar de neologisme ca sa-l intelegi pe inexorabil. Faptul ca tu nu ai informatia necesara pentru a intelege ce spune, nu inseamna ca nu scrie frumos si coerent!

    @Mecanicu
    Nu mi-o lua in nume de rau, dar nu inteleg de ce esti atat de revoltat pe VW cand si Daewoo Cielo a avut o versiune cu aceeasi denumire. Si vorbeam de o masina care n-avea nici macar airbag-uri sau ABS. Hai sa nu mai cautam nod in papura aiurea. N-ai sa vezi in nicio reclama la masini imaginea versiunilor inferioare.
    6 5
  • pigbul
    @Starlea: ca bine zici. Cum un text depaseste trei randuri, ma ia cu ameteala, nu mai vad nimic, ma doare capul, am incontinenta sfincteriana. Trebuie sa astept o zi, doua sa ma refac. ;)
    Noroc de Madalescu (FlorinelB ?), ca numai el pune punctul pe y. Pentru asa noroc, multumesc moderatorului AM!

    Altfel, pacat de Octavia de dinainte de facelift! E uimitor cum un "amanunt" poate strica o fata in asemenea hal!
    3 4
  • din pacate , iti trebuie timp sa il citesti pe inexorabil, eu intotdeauna imi iau timpul. altii poate nu, deoarece de la primul rand sau doua citite se vad loviti si in loc sa accepte o trantesc mai rau.din nou din pacate, inexorabil, apare tot mai rar dar va spune ce trebuie. tuturor. si redactiei si voua, altor comentatori de prin preajma. eu, fiind blocat si sters de pe aici de atatea ori, m-am lasat de un an cred. totusi , ma bucur cand critici adevarati inca isi fac aparitia. welcome back. chiar ma intrebam cand vei fi deranjat si de articole si exprimari deplasate din partea automarket.
    acum oare eu oi mai trece de revizori?
    7 3
  • @Scorpionul.negru

    Ai dreptate... Mai alesc ca, spre deosebire de postarile care constituie expresia genialitatii tale, in textele acestea lungi ale lui inexorabil nu ai sa vezi expresii cu profund substrat intelectual de tipul "inopinaNt", asta ca sa dam un singur exemplu de scriere desavarsita. In rest, asteptam tiradele tale pline de incarcatura educationala referitoare la saracia noastra si prosperitatea ta, la cat de multe stii tu in comparatie cu noi, la dreptul tau de a te exprima, fie chiar si agramat care ar trebui sa fie dublat de obligatia noastra de a tacea atunci cand tu iti dai cu parerea.

    @toti ceilalti

    A admira un brand a tot atat de normal ca si a nu te da in vant dupa o alta! A detesta cu atata intensitate un producator astfel incat sa ajungi sa le explici celor care au ales masini fabricate de acesta ca sunt niste fraieri, in timp ce tu, detinator al adevarului absolut, ai facut alegerea perfecta, este de domeniul patologicului.
    10 0
  • @Ovidescu

    Dupa mintea unora este un pacat pana si sa spui ca iti place o masina! Pana si faptul ca iti place ceea ce lor nu le place inseamna ca meriti o manuta rosie
    12 0
  • erata

    sti
    2 0
  • Gusturile-s intr-adevăr discutabile, dar voi chiar credeti că marketingul VAG nu face diverse studii/sondaje axate p-o MEDIE a preferințelor estetice? - fiindcă niciodată nu poți mulțumi... tot timpul pe toată lumea.

    Mie de ex. imi place rezolvarea frontală a facelift-ului Octaviei, ba chiar aș avea și argumente-n sensul ăsta, dar au vreun sens oare dizertațiile teoretizante? Nici vorbă - frumusețea va sta în continuare doar în ochiul unui privitor anume.
    18 1
  • @Kirotractor

    Lasand la o parte faptul ca masinile cehoslovace au fost mereu caracterizate de un design excentric (vezi aici celebra Skoda VOS, care nu semana cu nimic din ce se fabrica pe timpul ala, ca sa nu mai vorbim de nu mai putin celebrele limuzine Tatra), uneori cei de la Skoda interpreteaza, e adevarat, mai mult sau mai putin reusit, anumite elemente de design din trecut. Este si cazul lui Yeti 1 la care se referea cineva mai sus. Skoda 110 R si Skoda 1202 sunt doar doua exemple cu farurile separate. Fireste, suntem liberi sa ne placa sau sa nu ne placa anumite lucruri la masini. Dar de la asta la a arun ca cu noroi intr-una dintre cele mai vechi marci de masini din Europa e cale lunga, asa cum bine ai remarcat. Eu unul voi respecta mereu marca asta, chiar daca nu am fost posesorul unui autovehicul Skoda! Dupa cum voi respecta mereu spiritul combativ si liber al cehilor si slovacilor!
    12 2
  • inexorabil
    @mishazaitev, fiindcă ai amintit de Tatra, mă ȋntreb, oarecum mirat, de ce a dispărut, totuși, secția de automobile, care, de-a lungul istoriei sale, s-a cununat cu o terifiantă…originalitate, cum puține mărci au cunoscut (o cvasiregulă a lor a fost că fiecare model deriva din precedentul, dar farsa numită “badge engineering” n-au aplicat-o acești bravi cehi). Mă impresionează pionieratul Tatrei ȋn aerodinamică, designul asimilabil numai de “cunoscători”, perseverența de a miza pe motoare relativ mari, musai V8, răcite cu aer și plasate ȋn spate, dar și aversiunea față de…turbo. Și de ce a experimentat doar o dată (pe modelul 600) Dieselul? – ce-o fi constatat de a conchis ulterior, pentru totdeauna, că nu merită sau nu i se potrivește?...Putem afirma noi astăzi că acești oameni nu se pricepeau la știința auto? Eu sunt ferm convins că fenomenului Tatra nu i se acordă atenția cuvenită de către o posteritate tot mai afundată ȋn “fake”…
    7 2
  • inexorabil
    Ca să ating, finalmente, subiectul, care observ că a stârnit oarece vâlvă, aș reacționa – cu privire la dezbătutele faruri ale Octaviei – ȋn spiritul simbolului “!?” din notația șahului. Adică acestea n-ar fi de lăudat, dar nici de lepădat. Ȋn orice caz, referințele pozitive unanime știți și voi că nu sunt posibile niciodată, ȋn niciun domeniu de activitate, profesională sau recreativă (așa cum este automobilismul).

    Deocamdată, “urâțeniile” din imagine n-au fost studiate la fața locului de nimeni dintre noi, mai ales că va mai dura puțin până când modelul cu modificarea operată va fi disponibil ȋn mod concret.
    Cert este că va mai curge multă apă pe Dunăre până când vom ȋnvăța să apreciem eforturile creative ale ALTCUIVA decât persoana noastră, chiar dacă nu sunt ȋntotdeauna ȋncununate cu rezultatele așteptate de noi.
    6 1
  • Cand am condus vechea Octavia in 2005, nu-i gaseam diferenta intre un Fiat Linea si aceasta. Calitatea lasa de dorit, dotarile anemice si confort acustic inexistent. Acum, Octavia 3 este o alta mancare de rechin. Materialele sunt peste compactele de buget precum Fiat Tipo, PSA 301/C-Elysee, de astfel zgomotul la rulare s-a redus considerabil, suspensiile au devenit mult mai agreabile si silentioase in variante de motorizare superioare. Ca design, Octavia nu si-a dorit niciodata sa rupa gura targului, intotdeauna a fost considerata un model conservator dar cu care-ti faceai treaba cu ea . Desi nu dau mare importanta si nici nu laud ce-i de origine VAG , masinile lor nereprezentand niciodata un progres in ceva anume, recunosc ca Octavia mi se pare o alternativa foarte practica .
    12 6
  • Cred că ar fi mai bine, înainte de a exprima o părere sau a face o afirmație referitoare la concepția și evoluția de design la marcă Skoda, să vizualizați interviul amplu acordat de către J. Kaban, omul ce conduce destinele designu-lui la Skoda, și cine poate înțelege filozofia să se va lămuri sub toate aspectele necesare. Restul sunt păreri, afirmații sau chestiuni de gusturi, personale si subiective, dar cu relevanță zero.
    6 2
  • razvanis
    prima data ever cand toti sunteti de acord
    record automarket
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru